ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Λαφαζάνης: Στρατηγικός στόχος η δραστική μείωση του ενεργειακού κόστους

Λαφαζάνης: Στρατηγικός στόχος η δραστική μείωση του ενεργειακού κόστους

Η δυναμική προώθηση της μείωσης του ενεργειακού κόστους αποτελεί στρατηγικό στόχο του υπουργείου Περιβάλλοντος, υποστήριξε ο αρμόδιος υπουργός Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Μιλώντας στη Βουλή, διευκρίνισε ότι το ΥΠΑΠΕΝ τους τελευταίους 4 μήνες προωθεί δυναμικά τη μείωση του ενεργειακού κόστους για τις επιχειρήσεις, αλλά και του ενεργειακού βάρους για την ελληνική οικονομία, καθώς διαφορετικά δεν θα μπορέσει η χώρα να βγει από την κρίση.

«Το ενεργειακό κόστος πρέπει να μειωθεί συνολικά για τις επιχειρήσεις της χώρας μας, είτε είναι δημόσιες, είτε είναι ιδιωτικές. Είναι πολύ υψηλό και ανισοβαρές σε σχέση με τις άλλες Ευρωπαϊκές χώρες. Πιστεύουμε ότι θα κάνουμε κάτι ουσιαστικό και για την ΛΑΡΚΟ», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του ΥΠΑΠΕΝ.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ, Νικόλαου Μαυραγάνη, για την βιωσιμότητα της ΛΑΡΚΟ, ο Υπουργός εξέφρασε τη βούληση της Κυβέρνησης να στηρίξει με όλες τις δυνάμεις και με όλα τα μέσα αυτόν τον δημόσιο βιομηχανικό γίγαντα της χώρας, προκειμένου να ανασυγκροτηθεί, να σταθεί γερά στα πόδια της και να αποκτήσει μια νέα προοπτική.

Παράλληλα, εκτίμησε ότι η νέα Δοίκηση της ΔΕΗ και εκείνη που θα οριστεί σε λίγες ημέρες στη ΛΑΡΚΟ θα μπορέσουν να έχουν μια καλή συνεργασία που θα αποφέρει καρπούς σύντομα, προκειμένου να επιλύσουν τις μεταξύ τους διαφορές αναφορικά με την τιμή προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας.

Σχετικές ειδήσεις