ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Spiegel: «Η ελευθερία του Μαθουσάλα» - Πώς το χιούμορ έχει βοηθήσει πολιτικά τον Σόιμπλε

Spiegel: «Η ελευθερία του Μαθουσάλα» - Πώς το χιούμορ έχει βοηθήσει πολιτικά τον Σόιμπλε

Σε άρθρο του γερμανικού Spiegel που τιτλοφορείται «η Ελευθερία του Μαθουσάλα» επισημαίνεται το πώς το καυστικό χιούμορ του έμπειρου πολιτικού τον έχει βοηθήσει στην καριέρα και την μακροημέρευση στην πολιτική ενώ γίνεται μνεία σε ένα χαρακτηριστικό, πρόσφατο παράδειγμα «γερμανικού» χιούμορ του Σόιμπλε.

Το άρθρο ξεκινά λέγοντας πως «ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δεν πιστεύει σε ένα καλό τέλος για την ελληνική κρίση» και πως «σε αντίθεση με την καγκελάριο Μέρκελ, εκείνος είναι έτοιμος για ένα Grexit» ενώ διερωτάται αν, τελικά, ο κ. Σόιμπλε θα τολμήσει τη ρήξη.

Ο αρθρογράφος μεταφέρει ένα πρόσφατο συμβάν που έλαβε χώρα την περασμένη Πέμπτη, στις 15.15 το μεσημέρι όταν ο Σόιμπλε έφευγε από το γραφείο του κατευθυνόμενος στην Καγκελαρία.

Spiegel

Εξερχόμενος και απευθυνόμενος στους συνεργάτες του τους είπε: «ίσως να με απαλλάξει από τα καθήκοντά μου». Μετά από μία σύντομη παύση, ξέσπασε σε γέλια, παραδεχόμενος πως επρόκειτο για χιούμορ... «Φυσικά και η Μέρκελ δεν πρόκειται να τον απομακρύνει», σχολιάζει το Spiegel, τη στιγμή που η φημολογία περί χάσματος μεταξύ τους βοά.

Το Spiegel σχολιάζει ακόμη πως, παρά την καλή αίσθηση του χιούμορ, γνωρίζει καλά πως δεν είναι μόνο μία μικρή μερίδα Σοσιαλδημοκρατών που μιλά για... ρήγμα μεταξύ Μέρκελ και Σόιμπλε.

Το άρθρο, πάντως, υπερθεματίζει για το ταλέντο του Σόιμπλε να «παραμερίζει τις δυσκολίες με το καυστικό χιούμορ του, κάτι που τον έχει βοηθήσει στη μακρά καριέρα του» και αναγνωρίζει την επιρροή του στη Bundestag, η έγκριση της οποίας είναι απαραίτητη στην περίπτωση νέου πακέτου βοήθειας στην Ελλάδα.

Σχετικές ειδήσεις