ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ξεκίνησαν οι διαβουλεύσεις της Ελλάδας με τους θεσμούς

Ξεκίνησαν οι διαβουλεύσεις της Ελλάδας με τους θεσμούς

Άρχισαν το απόγευμα του Σαββάτου (13/06/2015) στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες οι πρώτες επαφές της ελληνικής πλευράς με τους εξουσιοδοτημένους, από τον πρόεδρο της επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, εκπροσώπους της.

Αυτή την ώρα, συνάντηση στην έδρα της Επιτροπής έχει ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, μια συνάντηση η οποία, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, αφορά μόνο διαδικαστικά θέματα.

Διπλωματικές πηγές σημείωναν ότι σε ότι αφορά τη συμμετοχή των εκπροσώπων της ΕΚΤ και του ΔΝΤ, αυτή είναι συναρτημένη με την αξιολόγηση των ελληνικών προτάσεων που παρουσιάζονται στις Βρυξέλλες.

Στη συνάντηση εκπροσωπείται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας.

Όπως αναφέρουν πηγές του Μαξίμου «η ελληνική πλευρά είναι έτοιμη να καταθέσει αντιπροτάσεις, προκειμένου να γεφυρωθούν οι εναπομείνασες διαφορές, όπως ακριβώς συμφωνήθηκε στις συναντήσεις του Πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες, τόσο με τους ηγέτες της Γερμανίας και της Γαλλίας όσο και με τον πρόεδρο Γιούνκερ».

Υπενθυμίζεται ότι την κυβέρνηση εκπροσωπούν στις σημερινές συνομιλίες στις Βρυξέλλες, εκτός του Νίκου Παππά, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Οι συζητήσεις των δύο προηγούμενων ημερών σημαδεύτηκαν από την αποχώρηση του ΔΝΤ από τις Βρυξέλλες, το οποίο αποφάσισε να ...τραβήξει το σχοινί, τη στιγμή μάλιστα που το κλίμα στις διαπραγματεύσεις ήταν αισθητά βελτιωμένο και υπήρχαν ενδείξεις για σημεία σύγκλισης.

Ωστόσο, όπως φαίνεται, οι δανειστές ακολουθούν σταθερά την τακτική «μαστίγιο και καρότο».

Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, πηγές από το ΔΝΤ αναφέρουν ότι εκπρόσωποι του Ταμείου θα βρίσκονται στις Βρυξέλλες την Κυριακή και τη Δευτέρα.

Αν και δεν έχει γίνει γνωστό ποιος αξιωματούχος θα εκπροσωπήσει το ΔΝΤ στις επαφές των Βρυξελλων, οι πληροφορίες του Μega αναφέρουν ότι θα πρόκειται για τον Διευθυντή του Ευρωπαϊκού Τομέα του Ταμείου Πολ Τόμσεν.

Σειρά επαφών Τσίπρα με υπουργούς

Στο «κόκκινο» ανέβηκε σήμερα ο υδράργυρος στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο Αλέξης Τσίπρας το μεσημέρι πραγματοποίησε συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας, Πάνο Σκουρλέτη και τον υπουργό Εσωτερικών, Νίκο Βούτση.

Διαφορετικός χαρακτήρας δόθηκε στη συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, καθώς οι δύο άνδρες προτίμησαν να συνομιλήσουν μετά… περιπάτου γύρω από το Μέγαρο Μαξίμου.

Σχετικές ειδήσεις