ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μόνο ένας τους έξι φορολογούμενους έχει υποβάλει ως τώρα φορολογική δήλωση

Μόνο ένας τους έξι φορολογούμενους έχει υποβάλει ως τώρα φορολογική δήλωση

Μόνο ένας τους έξι φορολογούμενους έχει υποβάλει ως τώρα τη φορολογική του δήλωση. Σε σύνολο 5,8 εκατ φορολογικών δηλώσεων έχουν υποβληθεί 1.130.605 σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

Οι καθυστερήσεις στην αποστολή των προεκτυπωμένων στοιχείων της φορολογικής δήλωσης από τους φορείς προς το υπουργείο Οικονομικών καθώς και λάθη που παρατηρούνται σε αυτά έχουν οδηγήσει στον χαμηλό ρυθμό στην υποβολή των δηλώσεων από τους φορολογούμενους.

Αυτός είναι και οι λόγος που στο υπουργείο Οικονομικών εξετάζουν ήδη να δοθεί παράταση στην προθεσμία υποβολής των δηλώσεων που λήγει στις 30 Ιουνίου.

Η παράταση της προθεσμίας τουλάχιστον ως το τέλος Ιουλίου αποτελεί ήδη αίτημα των φοροτεχνικών και των λογιστών το οποίο το έχουν ήδη υποβάλει στο υπουργείο Οικονομικών.

Από την μέχρι τώρα διαδικασία εκκαθάρισης των δηλώσεων έχουν προκύψει τα εξής: Έχουν εκκαθαριστεί 1.101.521 δηλώσεις.

Στις 387.463 (35%) προέκυψε χρεωστικό εκκαθαριστικό για καταβολή φόρου 288.761.122 ευρώ. Κάθε παραλήπτης χρεωστικού εκκαθαριστικού καλείται να πληρώσει κατά μέσο όρο ποσό φόρου 745,26 ευρώ. Επίσης έχουν προκύψει 228.839 πιστωτικά εκκαθαριστικά σημειώματα με επιστροφή φόρου 54,9 εκατ. ευρώ και 485.219 μηδενικά εκκαθαριστικά.

Σχετικές ειδήσεις