Telegraph: Η Ελλάδα πρέπει να φύγει από το ευρώ

Newsroom Newsroom

Telegraph: Η Ελλάδα πρέπει να φύγει από το ευρώ

Νέα επίθεση από τη βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph, η οποία με δημοσίευμά της ζητάει την αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ.

«Φτάνει πια, η Ελλάδα πρέπει να φύγει από το ευρώ», είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος που αναφέρει ότι:

«Η ελληνική κρίση χρέους έγινε πέντε ετών και ακόμη δεν υπάρχει στον ορίζοντα κάποια συμφωνία που να μπορεί να λειτουργήσει. Η μια προφανής λύση διαδέχεται την άλλη, οδηγώντας την Ευρώπη σε μια αίσθηση διαρκούς κρίσης και σύγκρουσης. Κάτι που δεν διαφέρει και πολύ από έναν ολοκληρωτικό πόλεμο – τουλάχιστον όσον αφορά τις παγιωμένες θέσεις και το βιτριόλι της ρητορικής».

Το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι «ενώ πολύ πιο σημαντικά θέματα [...] δεν αντιμετωπίζονται, η μικροσκοπική Ελλάδα μονοπωλεί τον χρόνο και την ενέργεια των πολιτικών ηγετών και βρίσκεται στο επίκεντρο του ευρωπαϊκού σχεδίου».

Και συνεχίζει η Telegraph: «Για την Ελλάδα είναι ολοφάνερο πως δεν υπάρχουν τα καλά αποτελέσματα που θα έπρεπε να είχε. Είτε χρεοκοπήσει, θα αφήσει το ευρώ και θα οδηγηθεί σε περαιτέρω βραχυπρόθεσμες δυσκολίες, είτε θα συνεχίσει -κανονικά- με την εξαθλίωση που επιβάλλεται από τους διεθνείς πιστωτές της. Μέχρι στιγμής, η Ευρώπη έχει αρνηθεί τη διαγραφή του χρέους της. Ο ΣΥΡΙΖΑ, από τη μεριά του, απέρριψε το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων που απαιτείται από τη μισητή Τρόικα, θεωρώντας πως αποτελεί προσβολή για τη δημοκρατική εντολή που έλαβε.

Φτάνει πια. Οι δύο θέσεις δεν μπορούν να συμβιβαστούν και παρόλο που δεν υπάρχει περιθώριο αμφιβολίας ότι δεν γίνεται να συνεχιστεί για αρκετό καιρό ακόμη αυτό το ατελείωτο έπος, είναι καιρός να βρούμε τον τρόπο και να οργανωθούμε για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. Υποστηρίζουμε κάτι τέτοιο με βαριά καρδιά, γιατί παρόλο που η εφημερίδα μας -ανέκαθεν- αναγνώριζε την πολιτική και οικονομική τρέλα της νομισματικής ένωσης, εάν ένα μέλος εγκαταλείψει τα άλλα μέλη δεν θα υπάρχει γυρισμός. Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τις γεωπολιτικές αλλά και τις οικονομικές συνέπειες. Όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για την υπόλοιπη Ευρώπη».

Η βρετανική εφημερίδα υποστηρίζει ακόμα ότι «όταν θα γίνει η αποχώρηση θα πρέπει να γίνει με ένα... βελούδινο γάντι, με τη βοήθεια ενός αντίστοιχου σχεδίου Μάρσαλ. Έτσι ώστε να εξασφαλιστεί ότι η Ελλάδα δεν θα οδηγηθεί σε ένα οικονομικό και πολιτικό χάος. Με τη βοήθεια της ΕΚΤ και της Τράπεζας της Αγγλίας μπορεί να καθορίσει ένα νέο νόμισμα. Οι άλλες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις θα πρέπει να συμφιλιωθούν με μεγάλα ''κουρέματα'' λόγω της υποτιμημένης δραχμής».

Ωστόσο, το άρθρο γράφει ότι «η αυξανόμενη πικρία λόγω της παρούσας στασιμότητας καθιστά την εναλλακτική λύση μιας κακής εξόδου πολύ πιθανή. Ωστόσο, ανεξάρτητα από το πώς θα γίνει, είναι δύσκολο να δούμε άλλο τρόπο για να προχωρήσουμε. Αυτή η εξουθενωτική παρωδία έχει κρατήσει πολύ. Ήρθε η ώρα για την Ελλάδα να πάρει πίσω τον έλεγχο του οικονομικού πεπρωμένου της».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved