ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Bild: Απαραίτητο το Grexit για να γλιτώσει η Ευρώπη χρόνο και χρήμα

Bild: Απαραίτητο το Grexit για να γλιτώσει η Ευρώπη χρόνο και χρήμα

Τη γνωστή τακτική της πρόκλησης ακολούθησε ο διευθυντής της Bild, Κάι Ντίκμαν σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Reuters: «Η Ελλάδα θα έπρεπε να βγει από την ευρωζώνη για να σώσει την οικονομία της και να γλιτώσει την υπόλοιπη Ευρώπη από χρόνο και χρήμα», τόνισε μεταξύ άλλων.

Ο διευθυντής της εφημερίδας που κυκλοφορεί συχνά πυκνά με πηχυαίους προκλητικούς τίτλους κατά της Ελλάδας (όπως την αλήστου μνήμης προτροπή να πουλήσει η Αθήνα μερικά νησιά για να ορθοποδήσει οικονομικά) και διαβάζεται από 12 εκατομμύρια αναγνώστες ημερησίως υπογράμμισε πως ο ίδιος, προσωπικά, δεν έχει τίποτα εναντίον της Ελλάδας - αντιθέτως τη συμπαθεί - αλλά πως τα προγράμματα βοήθειας έχουν αποτύχει.

«Αν οι Έλληνες θέλουν πραγματικά να ξαναστήσουν την οικονομία τους στα πόδια της, δεν έχουν άλλη εναλλακτική λύση. Αφού βγουν από το ευρώ, μπορούν να τραβήξουν σε μια άλλη κατεύθυνση με τη δραχμή, να την υποτιμήσουν και να γίνουν ανταγωνιστικοί» είπε ο Ντίκμαν.

Όταν ρωτήθηκε πως πιστεύει ότι θα εξελιχθεί η κρίση στην ευρωζώνη ωστόσο απέφυγε να κάνει εικασίες. «Εξαρτάται αποκλειστικά από την κυβέρνηση της Αθήνας αν θα προχωρήσει στην έξοδο ή όχι. Και σίγουρα δεν πρόκειται να επηρεαστούν από την Bild», είπε.

«Μπορεί να σας προκαλεί έκπληξη, όμως συμπαθώ πολύ την Ελλάδα. Εδώ και πολλά χρόνια περνώ τις καλοκαιρινές διακοπές μου στην Τουρκία και πάντα κάνω ένα ταξίδι από εκεί για την Ελλάδα. Έχω ισχυρούς δεσμούς με τη χώρα και τον λαό της", κατέληξε.

Σχετικές ειδήσεις