ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Λαφαζάνης: Πρότυπο ισότιμης δημόσιας συνεργασίας ο «Νότιος Ευρωπαϊκός αγωγός»

Λαφαζάνης: Πρότυπο ισότιμης δημόσιας συνεργασίας ο «Νότιος Ευρωπαϊκός αγωγός»

Στρατηγικό μοντέλο αμοιβαίας επωφελούς επένδυσης, χαρακτήρισε το «Νότιο Ευρωπαϊκό αγωγό», που θα δημιουργηθεί από τη συνεργασία 50-50 δύο εταιρειών που αντιπροσωπεύουν δημόσια συμφέροντα της Ελλάδας και της Ρωσίας, ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Σε δηλώσεις του, κατά την άφιξή του στην Αθήνα το Σάββατο το μεσημέρι από την Αγία Πετρούπολη, ο κ. Λαφαζάνης σημείωσε ότι ο αγωγός «αντιπροσωπεύει κυρίως, ένα μεγάλο έργο για την Ελλάδα, που καλούνται να το αγκαλιάσουν και να βοηθήσουν να υλοποιηθεί όλοι οι πολίτες, πέρα από ιδεολογικοπολιτικές διαφορές, γιατί θα αποφέρει μεγάλα οφέλη στα εθνικά μας συμφέροντα, την ελληνική οικονομία και σύσσωμο τον ελληνικό λαό».

Ο ΥΠΑΠΕΝ υπογράμμισε ότι οι συμφωνίες για τον αγωγό φυσικού αερίου δείχνουν ότι η Ελλάδα, παρά την κρίση και τις δυσκολίες, έχει τη δυνατότητα να ανοίξει δρόμους ενεργειακής και οικονομικής ασφάλειας.

«Εμείς δεν εξαιρούμε καμιά χώρα που διαθέτει φυσικό αέριο και θέλει να το περάσει από το έδαφός μας, να το κάνει. Η Ελλάδα στηρίζει τον TAP με αζέρικο φυσικό αέριο, στηρίζει τον Νότιο Ευρωπαϊκό Αγωγό με ρώσικο φυσικό αέριο και είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε και αγωγό αύριο που θα φέρνει αέριο από την Ανατ. Μεσόγειο (East Med)», πρόσθεσε.

Ο κ. Λαφαζάνης τόνισε ότι η Ελλάδα μπορεί να γίνει μια ανοικτή ενεργειακή γέφυρα, με ανοικτές επιλογές για χώρες παραγωγούς και χώρες που καταναλώνουν και έχουν ανάγκη το φυσικό αέριο και γενικότερα ενεργειακά αγαθά.

Σχετικές ειδήσεις