ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο Ντάισελμπλουμ τρομοκρατεί 10 εκατ. Έλληνες: Το πρόγραμμα θα εκπνεύσει την Τρίτη το βράδυ

Ο Ντάισελμπλουμ τρομοκρατεί 10 εκατ. Έλληνες: Το πρόγραμμα θα εκπνεύσει την Τρίτη το βράδυ

Ευθύνες στην ελληνική κυβέρνηση για το «ναυάγιο» στις διαπραγματεύσεις επιρρίπτει ο πρόεδρος του Eurogroup -Παρακολουθώντας τη συνέντευξη Τύπου του Γέρουν Ντάισελμπλουμ από τις Βρυξέλλες αναρωτιόμαστε πως είναι δυνατόν ένας... αγενής χαρτογιακάς να μπορεί να αποφασίζει και με ύφος χιλίων καρδιναλίων να εκφράζει ειρωνικά τη λύπη του για το πώς θα επιβιώσει ο ελληνικός λαός.

Είναι τουλάχιστον εξοργιστικό να βλέπεις ένα Golden Boy να ευτελίζει τους δημοκρατικούς θεσμούς, το Σύνταγμα της Ελλάδας και την κοινοτική αλληλεγγύη μιλώντας ωσαν να είναι διευθύνων σύμβουλος εταιρίας που πουλάει λεμόνια.

Ποιος είναι λοιπόν αυτός ο κύριος Ντάισελμπλουμ που με τόση ευκολία αποφασίζει να αποκλείσει την Ελλάδα από το δεύτερο γύρο των σημερινών διαπραγματεύσεων του Eurogroup;

Ποιος είναι αυτός ο κύριος που με ελαφρά την καρδιά αποφασίζει να καταδικάσει σε οικονομική ασφυξία 10 εκατομμύρια ανθρώπινες ψυχές που επί 5 χρόνια έχουν δώσει το αίμα τους για να αποπληρωθούν υποτιθέμενα δάνεια και τόκοι που δεν είναι τίποτα άλλο από λογιστικό χρήμα και ασφάλιστρα κινδύνου;

Θα πρέπει λοιπόν την Κυριακή 5 Ιουλίου ο ελληνικός λαός να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα σε όλους αυτούς τους άκαπνους χαρτογιακάδες ότι αυτή η χώρα έχει παρελθόν, έχει παρόν και έχει και μέλλον.

Η Ελλάδα θα ζήσει και θα επιβιώσει ως Έθνος και χωρίς τον «κύριο αγροτική οικονομία».

Ο κ. Ντάισελμπλουμ γνωστοποίησε ότι απορρίφθηκε το αίτημα για παράταση του προγράμματος και ξεκαθάρισε πως στόχος είναι να διασφαλιστεί η σταθερότητα του ευρώ.

«Εξεπλάγην αρνητικά από το δημοψήφισμα. Οι συνομιλίες ήταν σε εξέλιξη χθες (26/06/2015) το βράδυ», είπε ο επικεφαλής του Eurogroup αφήνοντας αιχμές κατά της ελληνικής κυβέρνησης και του πρωθυπουργού.

Όπως είπε «το τρέχον πρόγραμμα θα λήξει το βράδυ της Τρίτης. Η ελληνική κυβέρνηση θέτει άδικα την πρόταση των Θεσμών στην κρίση του ελληνικού λαού».

Αναφερόμενος στο δημοψήφισμα, πρόσθεσε ότι «δεν μπορώ να απαντήσω τι θα ψηφίσουν οι Έλληνες αφού από την 1η Ιουλίου δεν θα υπάρχει πρόγραμμα».

Ο επικεφαλής του Eurogroup υποστήριξε πως «αν υπάρξει "όχι" θα υπάρξει νέα βελτιωμένη συμφωνία στο μέλλον, αλλά μέχρι τότε η κατάσταση θα επιδεινωθεί. Αν όμως πουν “ναι”, τότε τίθεται θέμα αξιοπιστίας της ελληνικής κυβέρνησης. Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να λάβει υπόψη τους κινδύνους».

Ο κ. Ντάισελμπλουμ ξεκαθάρισε ότι σε κάθε περίπτωση η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της απέναντι στους δανειστές.

Παράλληλα επιβεβαίωσε ότι η συνεδρίαση του Eurogroup θα συνεχιστεί χωρίς τη συμμετοχή της Ελλάδας. «Θα συναντηθούμε χωρίς τον Έλληνα ομόλογό μας, για να δούμε τι κινήσεις πρέπει να κάνουμε».

Σχετικές ειδήσεις