ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Eurogroup – Σόιμπλε: Η Ελλάδα παραμένει μέλος της Ευρωζώνης - Στις κρίσεις ενισχύεται η Ευρώπη

Eurogroup – Σόιμπλε: Η Ελλάδα παραμένει μέλος της Ευρωζώνης - Στις κρίσεις ενισχύεται η Ευρώπη

Μετά το πέρας της δεύτερης συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης – στην οποία δε συμμετείχε η Ελλάδα – ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε τόνισε, μεταξύ άλλων, πως «είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς τι θα ακολουθήσει και πώς θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της η Ελλάδα».

Ο κ. Σόιμπλε διαβεβαίωσε, πάντως, πως «η Ελλάδα παραμένει μέλος της Ευρωζώνης και κομμάτι της Ευρώπης», εκφράζοντας παράλληλα την ανησυχία του για τις μαζικές αναλήψεις από τις τράπεζες που κορυφώθηκαν σήμερα μετά από μία εβδομάδα μαζικών εκροών καταθέσεων - κάτι που, όπως τόνισε, καταδεικνύει δραματικές εξελίξεις.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών τόνισε πως θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας προκειμένου να αποφευχθεί η διάχυση της κρίσης στην Ευρωζώνη, η οποία τα τελευταία πέντε χρόνια ήταν προστατευμένη από τους αποτελεσματικούς μηχανισμούς σταθερότητας.

Καταλήγοντας, ο κ. Σόιμπλε παραδέχτηκε πως η απογοήτευση από την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης για δημοψήφισμα ήταν εξαιρετικά μεγάλη, πως επρόκειτο για μία πολύ κακή ημέρα και πως, παρόλα αυτά και κόντρα στις δύσκολες συνθήκες, θα κάνουν οτιδήποτε για να βοηθήσουν την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό. «Στις κρίσεις ενισχύεται η Ευρώπη», τόνισε με νόημα.

Σχετικές ειδήσεις