ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Eurogroup - Ο μοναδικός υπουργός Οικονομικών που είπε «ναι» στην επέκταση του ελληνικού προγράμματος

Eurogroup - Ο μοναδικός υπουργός Οικονομικών που είπε «ναι» στην επέκταση του ελληνικού προγράμματος

«Είτε πριν είτε μετά την ερχόμενη Τρίτη πρέπει να επαναρχίσουν οι διαβουλεύσεις με την Ελλάδα».

«Η Γαλλία είναι διατεθειμένη να μεσολαβήσει ανά πάσα στιγμή για να βρεθεί μια συμφωνία στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Μισέλ Σαπέν, λίγο μετά το πέρας των εργασιών του Eurogroup στις Βρυξέλλες.

Αυτό που συνέβη σήμερα δεν είναι η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, δήλωσε ο Μ. Σαπέν, τονίζοντας ότι η Γαλλία εξακολουθεί να επιμένει ότι πρέπει να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη. Σημείωσε, πάντως, ότι πολλά θα εξαρτηθούν και από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, το οποίο ωστόσο δημιουργεί μια προβληματική κατάσταση σε σχέση με την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη.

Ανέφερε δε ότι αυτή είναι η άποψη που κυριαρχεί στο Eurogroup.

Είπε, επίσης, ότι είτε πριν είτε μετά την ερχόμενη Τρίτη πρέπει να επαναρχίσουν οι διαβουλεύσεις με την Ελλάδα.

Σε ό,τι αφορά ενδεχόμενα προβλήματα στον ελληνικό τραπεζικό τομέα, ο Σαπέν είπε ότι οποία και αν είναι αυτά, δεν οδηγούν στην έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

Ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας σημείωσε, τέλος, ότι η Γαλλία ήταν και είναι υπέρ της ρύθμισης του προβλήματος του ελληνικού δημόσιου χρέους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με ελληνικές διπλωματικές πηγές, ο Σαπέν ήταν ο μόνος ΥΠΟΙΚ που ήταν υπέρ της επέκτασης του προγράμματος για την Ελλάδα.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων