ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δημοψήφισμα - Βαρουφάκης: Εξετάζουμε capital controls από σήμερα και κλειστές τράπεζες αύριο

Δημοψήφισμα - Βαρουφάκης: Εξετάζουμε capital controls από σήμερα και κλειστές τράπεζες αύριο

Όπως δήλωσε στο BBC ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, εξετάζεται το ενδεχόμενο επιβολής ελέγχου κεφαλαίων από απόψε ενώ δεν αποκλείεται η πιθανότητα οι ελληνικές τράπεζες να παραμείνουν αύριο Δευτέρα κλειστές.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του bbc, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών τόνισε πως ενδέχεται να μείνουν κλειστές οι ελληνικές τράπεζες αύριο Δευτέρα (29/6), εν όψει επιβολής κεφαλαιακών ελέγχων (capital control).

Ο κ. Βαρουφάκης έκανε λόγο για «μαύρες ώρες για την Ευρώπη», υπογραμμίζοντας, ωστόσο, πως η Ελλάδα είναι προετοιμασμένη για το χειρότερο.

«Το γεγονός ότι η ΕΚΤ εξετάζει το πάγωμα της ρευστότητας στις τράπεζες είναι φρικτό. Αν το αποφασίσει η Ευρώπη θα έχει αποτύχει», πρόσθεσε ο υπουργός Οικονομικών.

varoufakis

Εν τω μεταξύ, συναγερμός έχει σημάνει στο κυβερνητικό στρατόπεδο μετά τις πληροφορίες ότι η ΕΚΤ θα σταματήσει την παροχή ρευστότητας στην Ελλάδα.

Εκτάκτως στο Μέγαρο Μαξίμου κάλεσε ο πρωθυπουργός τον υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη, προκειμένου να αποτιμηθεί η κατάσταση και να σχεδιαστούν οι επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων