ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δημοψήφισμα 2015 - Αήθης επίθεση, εκβιασμοί και ψέματα Γιούνκερ κατά της Ελλάδας

Δημοψήφισμα 2015 - Αήθης επίθεση, εκβιασμοί και ψέματα Γιούνκερ κατά της Ελλάδας

«Ευελπιστώ ότι θα παραμείνουμε 19 μέλη στο κοινό νόμισμα».

Με αυτή τη φράση – έμμεσο εκβιασμό κατά της ελληνικής κυβέρνησης και των Ελλήνων πολιτών ξεκίνησε τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Δευτέρας (29/06/2015) ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Με πλήθος φαιδρών επιχειρημάτων και λέγοντας δεκάδες ψέματα για τη συμφωνία – τελεσίγραφο που παρέδωσαν οι Θεσμοί στην ελληνική κυβέρνηση, ο πρόεδρος της Κομισιόν, σε ένα άνευ προηγουμένου παραλήρημα, δεν δίστασε να ισχυριστεί ότι στις προτάσεις τους δεν ζητούσαν περικοπές στους μισθούς και στις συντάξεις.

Έφτασε, μάλιστα, στο σημείο να χαρακτηρίσει «αναπτυξιακή» την πρόταση – έκτρωμα που ζητούν από την ελληνική κυβέρνηση να εφαρμόσει.

Ο Γιούνκερ κατηγόρησε την ελληνική ομάδα διαπραγμάτευσης ότι «έφυγε από τις διαπραγματεύσεις αιφνιδίως το βράδυ της Παρασκευής», ενώ φρόντισε να προσφέρει κάλυψη στον... φίλο του και πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Συνεχίζοντας, ο πρόεδρος της Κομισιόν – σε μια ωμή παρέμβασή του στα ελληνικά πολιτικά δρώμενα – απαίτησε από τον ελληνικό λαό να ψηφίσει «ναι» στο δημοψήφισμα, ανεξάρτητα από το ερώτημα που θα τεθεί, κινδυνολογώντας και ζητώντας χαρακτηριστικά «από τους Έλληνες να μην αυτοκτονήσουν».

«Αισθάνομαι προδομένος. Δεν αναγνωρίστηκαν οι προσπάθειες μου. Δεν αξίζουμε αυτή την κριτική. Προσπαθήσαμε πολύ για μια συμφωνία», τόνισε και συμπλήρωσε πως «οι Έλληνες πολίτες είναι στην καρδιά μου. Είμαι στο πλευρό τους».

«Η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ δεν ήταν και δεν θα είναι για μένα επιλογή. Αλλά δεν πρέπει να σκεφτεί κανείς ότι δεν πρέπει να φτάσουμε στο άλλο άκρο», κατέληξε.

Σχετικές ειδήσεις