ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μέχρι και ο Σόιμπλε διαχωρίζει το δημοψήφισμα από το ευρώ

Μέχρι και ο Σόιμπλε διαχωρίζει το δημοψήφισμα από το ευρώ

Την ώρα που «παπαγαλάκια» ξένων και εγχώριων Μέσων κάνουν ό,τι μπορούν προκειμένου να πείσουν τον ελληνικό λαό πως το δημοψήφισμα της Κυριακής είναι «ναι ή όχι στο ευρώ», μέχρι και ο πολλά… βαρύς, φημισμένος για τη σκληρή και αδιάλλακτη στάση του απέναντι στο ζήτημα της χώρας μας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, τονίζει ότι «η Ελλάδα δεν θα έπρεπε να φύγει από την Ευρωζώνη εάν οι ψηφοφόροι ψηφίσουν "όχι" στο δημοψήφισμα της Κυριακής».

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, το κατέστησε μάλιστα σαφές σε βουλευτές στο Βερολίνο, σύμφωνα με τρία πρόσωπα που ήταν παρόντα στη συνάντηση.

«Ακριβώς. Το είπε αυτό», δήλωσε στο Reuters ένας από τους βουλευτές.

«Ο Σόιμπλε ανέφερε επίσης ότι η ΕΚΤ θα πρέπει να κάνει ό,τι χρειάζεται για να προστατέψει το ευρώ, αν οι Έλληνες επιλέξουν το "όχι"», μετέδωσε το πρακτορείο Bloomberg επικαλούμενο τρεις συντηρητικούς βουλευτές.

Το Bloomberg επισημαίνει επίσης πως η στάση της Γερμανίας δείχνει ότι η ηγεσία στο Βερολίνο προετοιμάζεται για την απόρριψη από τους Έλληνες της πρότασης των πιστωτών. Ο Σόιμπλε είπε, ακόμα, στην εν λόγω συνάντηση, πως η Ελλάδα θα μπορούσε να αντλήσει περίπου 32 δισ. ευρώ από κεφάλαια της ΕΕ για να δώσει ώθηση στην οικονομία της, σύμφωνα με τους συμμετέχοντες.

«Στόχος μας παραμένει να κρατήσουμε την Ελλάδα στο ευρώ, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος», δήλωσε από την πλευρά της, τηλεφωνικά, η Άντγε Τίλμαν, βουλευτής της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU) της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ. «Έγκειται στην ίδια την Ελλάδα να αποφασίσει αν θέλει να παραμείνει στην ευρωζώνη», συμπλήρωσε.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών αρνήθηκε να σχολιάσει τη διαρροή, επικαλούμενη τον ιδιωτικό χαρακτήρα της συνάντησης του Σόιμπλε με τους βουλευτές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ CAPITAL CONTROLS

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ


Μέρκελ: «Το πρόγραμμα λήγει τα μεσάνυχτα»

«Η πόρτα παραμένει ανοιχτή για συνομιλίες», δήλωσε από την πλευρά της η Καγκελάριος της Γερμανίας, 'Ανγκελα Μέρκελ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με τον Πρωθυπουργό του Κοσόβου Ίζα Μουσταφά και επισήμανε ότι και μετά την εκπνοή του δεύτερου προγράμματος βοήθειας, η Ευρώπη «δεν θα κόψει την συνομιλία με την Ελλάδα - αυτό δεν συνηθίζεται στην ΕΕ».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το πώς εκτιμά τις προσπάθειες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για συνομιλίες με την Αθήνα, θέλησε μάλλον να κρατήσει τα χαρτιά της… κλειστά ή την πρόλαβαν οι εξελίξεις, καθώς σημείωσε ότι «σήμερα το βράδυ, ακριβώς στις 24:00, ώρα κεντρικής Ευρώπης, εκπνέει το πρόγραμμα - και δεν γνωρίζω καμία άλλη ανθεκτική ένδειξη» και πρόσθεσε: «Το μόνο που γνωρίζω είναι ότι η τελευταία πρόταση της Επιτροπής, η οποίας μου είναι γνωστή, είναι από την Παρασκευή της περασμένης εβδομάδας. Δεν έχω κάτι περισσότερο»…

Σχετικές ειδήσεις