ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοψήφισμα-«Να σταθμίσουμε τις δυνατότητες για βοήθεια στους Έλληνες»

Δημοψήφισμα-«Να σταθμίσουμε τις δυνατότητες για βοήθεια στους Έλληνες»

«Πρέπει να σταθμίσουμε όλες τις πολιτικές, νομικές και οικονομικές δυνατότητες, για να βοηθήσουμε τους ανθρώπους στην Ελλάδα», τόνισε ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν, μετά την εβδομαδιαία συνεδρίαση του αυστριακού υπουργικού συμβουλίου.

Ο Φάιμαν σημείωσε επίσης ότι θα πρέπει να αναμένεται το αποτέλεσμα του ελληνικού δημοψηφίσματος, ωστόσο μέχρι την τελευταία στιγμή πρέπει να καταβληθούν προσπάθειες για κοινές λύσεις.

Όπως ανέφερε ο καγκελάριος, στο υπουργικό συμβούλιο συζητήθηκε μαζί με τον διοικητή της Αυστριακής Κεντρικής Τράπεζας (και μέλος του Δ.Σ. της ΕΚΤ) Έβαλντ Νοβότνι η κατάσταση στην Ελλάδα και «εκφράστηκε ομόφωνα η λύπη για το ό,τι ο Έλληνας πρωθυπουργός εγκατέλειψε τελικά το τραπέζι των διαπραγματεύσεων».

Ως προς τις επιπτώσεις για την Αυστρία, διευκρίνισε ότι δεν υπάρχουν βραχυπρόθεσμα ανησυχίες, αλλά μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα δεν μπορούν να γίνουν εκτιμήσεις.

Επεσήμανε, τέλος, ότι κάθε χρεοκοπία μπορεί να οδηγήσει σε δυσάρεστες εξελίξεις, «ωστόσο δεν πρέπει αύριο το πρωί να εμβάσουμε οκτώ δισεκατομμύρια ευρώ, όπως φημολογείται από τα ΜΜΕ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ CAPITAL CONTROLS

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Σχετικές ειδήσεις