ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τράπεζες - Βαρουφάκης: Κανένα πρόβλημα με τα ATM μέχρι τη Δευτέρα - Πότε ανοίγουν οι τράπεζες

Τράπεζες - Βαρουφάκης: Κανένα πρόβλημα με τα ATM μέχρι τη Δευτέρα - Πότε ανοίγουν οι τράπεζες

Ως την Δευτέρα εγγυήθηκε την ρευστότητα στα ATM ο υπουργός Οικονομικών μιλώντας στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 ενώ τόνισε ότι οι τράπεζεςθα ανοίξουν μόλις υπάρξει συμφωνία με τους θεσμούς.

Μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή ΠΑΡΑΦΙΛΟΛΟΓΙΕΣ, με τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης, εγγυήθηκε την ρευστότητα στα ATM μέχρι τη Δευτέρα, ενώ απέκλεισε κούρεμα καταθέσεων.

Στη συνέντευξή του ο κ. Βαρουφάκης τόνισε ακόμα ότι σε περίπτωση που υπερισχύσει το ΝΑΙ θα παραιτηθεί από υπουργός αλλά όχι από βουλευτής.

Κατηγόρησε τους δανειστές ότι «παγίδευσαν την Κυβέρνηση και πως δεν ήθελαν συμφωνία καθώς δεν έφεραν ούτε μια πρόταση, περιμένοντας να τελειώσει η ρευστότητα για να ρίξουν την Κυβέρνηση».

Παράλληλα υπεραμύνθηκε του δημοψηφίσματος σημειώνοντας ότι δεν είναι πράξη ανευθυνότητας και κάλεσε τους πολίτες να ψηφίσουν ΌΧΙ γιατί με το ΝΑΙ η συμφωνία που θα έρθει στο τραπέζι δεν θα είναι βιώσιμη.

Μιλώντας για τις διαπραγματεύσεις της περασμένης εβδομάδας είπε: «Εμείς πήγαμε προς τα εκείνους και εκείνοι απομακρύνθηκαν. Δείχνει ότι δεν ήθελαν να υπογράψουν. Ήταν από τα πιο εύκολα Eurogroup για μένα. Όταν μίλησε όμως ο Σόιμπλε μας είπε ότι αυτή η συμφωνία δεν στέκει και μετά άλλοι 5 υπουργοί Οικονομικών είπαν ότι η πρόταση μας δεν στέκει και δεν περνάει από τα κοινοβούλια τους. Μας παγίδευσαν.

Οι τράπεζες θα ανοίξουν από την στιγμή που θα υπάρξει συμφωνία. Βεβαίως και θα φύγω αν βγει το «ναι». Θα μου επιτρέψεις να περιμένω το τελικό αποτέλεσμα. Είναι πολύ απλό. Έχω κοιτάξει στα ματια τους Έλληνες και έχω πει: Μας έδωσαν μια συμφωνία και εμείς κρίναμε ότι δεν είναι βιώσιμη. Έτσι δίνω τον λόγο σ’ εσένα. Αν πεις το «ναι» θα πάω να συμφωνήσω αλλά δεν θα υπογράψω αυτή τη συμφωνία. Θα φύγω από υπουργός όχι από βουλευτής».

«Εμείς δεν είμαστε Κύπρος», υπογράμμισε ο υπουργός μιλώντας για τις καταθέσεις.

«Εκεί οι καταθέσεις κουρεύτηκαν γιατί οι τράπεζες δεν ήταν φερέγγυες. Είχαν τεράστια κεφαλαιακή ανεπάρκεια. Εδώ η ΕΚΤ λέει ότι οι τράπεζες δεν έχουν πρόβλημα κεφαλαιοποίησης. Έκλεισαν γιατί έκοψε την ρευστότητα η ΕΚΤ. Θα πάρει το πράσινο φως η ΕΚΤ θα ανοίξει ο ΕΛΑ και θα ανοίξουν οι τράπεζες. Οι τράπεζες δουλεύουν κανονικά. Δεν είναι κλειστές. Μπορούν να γίνουν όλα ηλεκτρονικά», είπε σχολιάζοντας όταν ρωτήθηκε τι θα γίνει με την οικονομία που παραπαίει».

Και συνέχισε: «Από την πρώτη μέρα που εκλεγήκαμε πασχίζαμε να γίνει συμφωνία. Δεν φταίγαμε εμείς. Μας πήγαν έως τον Ιούνιο για να μας ρίξουν. Θα πετύχουμε γιατί η Ευρώπη δεν θέλει την Ελλάδα εκτός. Απλώς η Ευρώπη θα ήθελε να έχει μια άλλη κυβέρνηση».

Σχετικές ειδήσεις