ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέες απειλές Γέγκερ: Αν δεν υπάρξει συμφωνία μέχρι την Κυριακή θα σκεφτούμε άλλες επιλογές

Νέες απειλές Γέγκερ: Αν δεν υπάρξει συμφωνία μέχρι την Κυριακή θα σκεφτούμε άλλες επιλογές

Αν η Ελλάδα και οι ευρωπαίοι πιστωτές της δεν καταφέρουν να συμφωνήσουν μέχρι την Κυριακή για να αρχίσουν οι συνομιλίες σχετικά με ένα τρίτο πρόγραμμα διάσωσης, θα χρειαστεί να αρχίσουμε να σκεπτόμαστε άλλες επιλογές, δήλωσε σήμερα, Τετάρτη (08/07/2015) εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών.

«Αν δεν καταλήξουμε σε μία λύση στο θέμα αυτό μέχρι το Σαββατοκύριακο, μέχρι την Κυριακή, τότε, αν χρειαστεί, θα πρέπει να σκεφθούμε άλλα σενάρια», δήλωσε ο εκπρόσωπος Μάρτιν Γέγκερ σε μία τακτική συνέντευξη Τύπου.

«Παρακολουθούμε τις εξελίξεις. Χθες συνεδρίασε το Eurogroup και θα υπάρξουν και άλλες συζητήσεις. Τώρα το θέμα, είναι το αίτημα της Ελλάδας στον EMS. Η επιστολή από τις 30 Ιουνίου δεν αποτελεί αίτημα. Με αυτό πρέπει να ασχοληθούμε τώρα. Αλλά χθες κατέστη σαφές, ότι αν μέχρι την Κυριακή δεν υπάρχει λύση, τότε ενδεχομένως να χρειάζεται να σκεφτούμε άλλα σενάρια», συμπλήρωσε ο κ. Γιέγκερ.

Ερωτηθείς, δε, αν η γερμανική κυβέρνηση διαθέτει σχέδιο για Grexit, ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών δήλωσε ότι «η κυβέρνηση είναι προετοιμασμένη για κάθε εξέλιξη – και αναμένουμε με κάθε ηρεμία τις εξελίξεις των επόμενων ημερών».

Καταλήγοντας, ο κ. Γιέγκερ επανέλαβε ακόμα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ότι δεν βλέπει λόγο για κούρεμα του ελληνικού χρέους ή για άλλα μέτρα που θα μείωναν την αξία των δανείων. «Αυτή τη στιγμή και επί της αρχής δεν βλέπουμε, όπως σαφέστατα δήλωσε χθες η Καγκελάριος, καμία απολύτως βάση για τέτοια συζήτηση», σημείωσε ο εκπρόσωπος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Σχετικές ειδήσεις