ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μνημόνιο 3: Συνεδριάζει η ΕΚΤ - Υψηλά στην ατζέντα οι ελληνικές τράπεζες και ο ELA

Μνημόνιο 3: Συνεδριάζει η ΕΚΤ - Υψηλά στην ατζέντα οι ελληνικές τράπεζες και ο ELA

Σήμερα και αύριο συνεδριάζει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, εν αναμονή εξελίξεων στην Ελλάδα που θα καθορίσει και τις επόμενες κινήσεις της σε σχέση με την παροχή ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες.

Μέχρι αύριο, ωστόσο, δεν αναμένεται κάποια απόφαση σε σχέση με τον ELA - τουλάχιστον όχι μέχρι να γίνει γνωστό το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στη Βουλή επί των νέων μέτρων.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg, η ΕΚΤ περιμένει την απόφαση του ελληνικού κοινοβουλίου, προτού μπορέσει να αποδεσμεύσει νέα ρευστότητα στη χώρα.

Η διήμερη τακτική συνεδρίαση στην Φρανκφούρτη ξεκινά σήμερα και αναμένεται να έχει υψηλά στην ατζέντα της το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, το οποίο, μετά από δύο εβδομάδες τραπεζικής αργίας και επιβολής ελέγχων στην κίνηση κεφαλαίων, βρίσκεται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ενώ η ΕΚΤ έχει δηλώσει την ετοιμότητά της να βοηθήσει, αυξάνοντας τον ELA, χρειάζεται εγγυήσεις από την Ελλάδα πως θα προχωρήσει στην εφαρμογή του νέου προγράμματος – που, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει και την αποπληρωμή της δόσης της ΕΚΤ στις 20 Ιουλίου.

Σχετικές ειδήσεις