ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μνημόνιο 3 – Ζεεχόφερ: Προτρέπει το κόμμα του να υπερψηφίσει το τρίτο μνημόνιο

Μνημόνιο 3 – Ζεεχόφερ: Προτρέπει το κόμμα του να υπερψηφίσει το τρίτο μνημόνιο

Ο επικεφαλής των Βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) και πρωθυπουργός της Βαυαρίας, Χορστ Ζεεχόφερ καλωσόρισε την υπερψήφιση του νέου πακέτου βοήθειας από την ελληνική βουλή, προτρέποντας τους βουλευτές του κόμματός του να πράξουν το ίδιο στην αυριανή συνεδρίαση της Bundestag.

«Αυτή είναι η αρχή της οικοδόμησης εμπιστοσύνης, η οποία ήταν κατεπειγόντως αναγκαία, μετά τους τελευταίους μήνες», τόνισε ο κ. Ζεεχόφερ, σε συνέντευξή του στη Sueddeutsche Zeitung.

Και πρόσθεσε: «Προτρέπω με σθένος τους φίλους του κόμματός μου και το κόμμα μας να συμφωνήσουν στην επανέναρξη των διαπραγματεύσεων», πρόσθεσε ο επικεφαλής του CSU, δίνοντας το πράσινο φως στους βουλευτές της παράταξής του να ψηφίσουν «ναι» στην αυριανή, έκτακτη συνεδρίαση του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου της Γερμανίας – που αναμένεται αύριο (17/7) στις 10 το πρωί, ώρα Γερμανίας.

Οι προϋποθέσεις που διαπραγματεύτηκαν οι Ευρωπαίοι με την ελληνική κυβέρνηση ήταν «σκληρές, όμως απαραίτητες», υπογράμμισε ο Ζέεχοφερ. Μόνο με αυτό τον τρόπο διασφαλίζεται η σταθερότητα του ευρώ και θα μπορέσει να καταστεί η Ελλάδα ανταγωνιστική, σχολίασε.

Και η πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του CSU, Γκέρτα Χάσελφελτ ζήτησε από το γερμανικό κοινοβούλιο να εξουσιοδοτήσει την κυβέρνηση να ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις για την παροχή νέας βοήθειας στην Ελλάδα.

Είναι σημαντικό η Ευρώπη να διατηρήσει τη συνοχή της, εκτίμησε η Χάσελφελτ. «Αυτό που αποφασίστηκε στις Βρυξέλλες αποτελεί καλή βάση. Ενισχύονται οι προϋποθέσεις, οι έλεγχοι γίνονται πιο αυστηροί», εξήγησε η ίδια.
Παράλληλα και οι Πράσινοι αναμένεται να ψηφίσουν υπέρ της έναρξης των διαπραγματεύσεων.

Η Ζιμόνε Πέτερ πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας των Πρασίνων μιλώντας στον κρατικό γερμανικό σταθμό WDR είπε: «Φυσικά αρχικά θα δούμε τι μας προτείνει η γερμανική κυβέρνηση».

Εξάλλου σε ό,τι αφορά τον κίνδυνο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη τόνισε: «Δεν θέλουμε να ωθήσουμε την Ελλάδα σε ένα Grexit. Θέλουμε να φανούμε αλληλέγγυοι. Αλλά παράλληλα θα ξεκαθαρίσουμε ότι θα ασκήσουμε σκληρή κριτική στον τρόπο που διαπραγματεύθηκε η Γερμανία, ο οποίος οδήγησε σχεδόν στον διχασμό της Ευρώπης».

Σχετικές ειδήσεις