ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ψηφίζουν εν κρυπτώ για πλειστηριασμούς και «κόκκινα» δάνεια!

Ψηφίζουν εν κρυπτώ για πλειστηριασμούς και «κόκκινα» δάνεια!

Το σχέδιο των δανειστών για τα «κόκκινα» δάνεια και τους πλειστηριασμούς κατοικιών ξεπερνά κάθε όριο συνωμοσιολογίας.

ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΟΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ BAD BANK Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΥΧΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ

Άλλωστε ο τρόπος με τον οποίο η κυβέρνηση επιχειρεί να περάσει αυτά τα καυτά ζητήματα στο νομοσχέδιο που κατατίθεται την ερχόμενη Τετάρτη είναι τουλάχιστον θολός. Χωρίς καμία ενημέρωση θα φέρει το νομοσχέδιο το πρωί της Τετάρτης και η ολομέλεια θα κληθεί να ψηφίσει το απόγευμα της ίδιας ημέρας – στη λογική του ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε - για το σοβαρότερο ζήτημα που απασχολεί το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας. Η ιστορία με τα «κόκκινα» δάνεια και τους πλειστηριασμούς ακινήτων είναι πολύ σοβαρή για να περάσει αβρόχοις ποσίν από τη Βουλή.

Ιδιαίτερα σε ό,τι έχει να κάνει με τα στεγαστικά δάνεια, αφορά τους κόπους μιας ολόκληρης ζωής για χιλιάδες οικογένειες που ίδρωσαν προκειμένου να αποκτήσουν ένα δικό τους σπίτι.

Όπως πολλές φορές έχουμε επισημάνει από το Newsbomb.gr, οι δανειστές από την πρώτη μέρα που πάτησαν το πόδι τους στην Ελλάδα το 2010, το πρώτο πράγμα που επισήμαναν στους επιτελείς του ελληνικού υπουργείο Οικονομικών ήταν το ποσοστό ιδιοκατοίκησης στη χώρα μας. Το βρήκαν πολύ υψηλό και αμέσως εξέφρασαν τις διαφωνίες τους.
Έκτοτε, βασικός τους στόχος ήταν να περάσει η ακίνητη περιουσία των Ελλήνων σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και να μειωθεί το ποσοστό των ιδιοκτητών.

Μέχρι σήμερα, η κυβέρνηση τηρεί σιγή ιχθύος για το τι θα γίνει με τα «κόκκινα» δάνεια και τους πλειστηριασμούς. Οι πληροφορίες που καταφθάνουν στα δημοσιογραφικά γραφεία είναι ωστόσο εξόχως ανησυχητικές.

Όπως όλα δείχνουν, η εντολή των δανειστών είναι να δημιουργηθεί μια bad bank η οποία θα λογοδοτεί απευθείας στον ΕΕΜ (Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό) της ΕΚΤ και η οποία θα εξετάζει κατά περίπτωση τον κάθε δανειολήπτη, ανάλογα με το περιουσιολόγιό του και τις μισθολογικές του απολαβές.

Όπως όλα δείχνουν, ο νόμος Κατσέλη με τον οποίο προστατεύονται χιλιάδες οικογένειες, βαίνει προς κατάργηση και πλέον η «κακή τράπεζα» θα αποφασίζει για την τύχη του κάθε δανειολήπτη στη λογική ανάλογων πρακτικών που είχαν εφαρμοστεί στην Ισπανία και στην Ιρλανδία, όπου οι δανειολήπτες μέσα σε ένα βράδυ έχαναν την κυριότητα των σπιτιών τους και από ιδιοκτήτες γίνονταν ενοικιαστές για να μην βρεθούν στο δρόμο ή αντάλλαζαν το σπίτι τους με ένα άλλο μικρότερης αξίας.

Τα «κόκκινα» δάνεια στην Ελλάδα υπολογίζονται σε περίπου 80 δισεκατομμύρια ευρώ και όπως ισχυρίζονται οι δανειστές μας, η ΕΚΤ έχει δώσει εγγυήσεις 30 δισ.. και άλλα 89 δισ. μέσω ELA.

Τώρα, με εκβιαστικό τρόπο επιχειρούν να επιβάλλουν την πλήρη φτωχοποίηση του λαού με το πρόσχημα ότι πίσω από το νόμο Κατσέλη έχουν «κρυφτεί» και πρόσωπα που έχουν αρκετό χρήμα στις τράπεζες και παρόλα αυτά αρνούνται να πληρώσουν τις δόσεις των δανείων τους.

Τα καυτά ερωτήματα προς την ελληνική κυβέρνηση της αριστεράς είναι το ακόλουθα:

-Θα επιτρέψει ο Αλέξης Τσίπρας μαζί με τα ξερά δηλαδή, να καούν και τα χλωρά;
-Θα φέρει προς ψήφιση στη Βουλή ένα νόμο για τον οποίο δεν γνωρίζει κανείς απολύτως τίποτα;

-Θα διακινδυνεύσει να παίξει κορώνα – γράμματα τις στέγες ανθρώπων που έδωσαν το αίμα τους στο μεροκάματο για να χτίσουν ένα σπίτι για τα παιδιά τους;

Διότι πρέπει να γνωρίζουν τόσο οι κυβερνώντες, όσο και οι τροικανοί ότι δεν έχτισαν όλοι οι Έλληνες τα σπίτια τους πουλώντας την ψυχή τους στο διάολο, ούτε κάνοντας εμπόριο όπλων, ούτε κλέβοντας το δημόσιο.

Υπάρχουν εκατοντάδες ελληνικές οικογένειες που στερήθηκαν και στερούνται ακόμα και τα βασικά είδη για να μπορέσουν να αποκτήσουν ένα δικό τους σπίτι, ενώ εργάστηκαν κάτω από αντίξοες και σκληρές συνθήκες για να κάνουν αυτό το όνειρο πραγματικότητα.

Αυτό δεν μπορεί να τους το στερήσει κανένας Σόιμπλε, καμία Λαγκάρντ και κανένα «γεράκι»…

Σχετικές ειδήσεις