ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

SPD: Υπέρ προγραμμάτων ενίσχυσης απασχόλησης και επενδύσεων στην Ελλάδα

SPD: Υπέρ προγραμμάτων ενίσχυσης απασχόλησης και επενδύσεων στην Ελλάδα

Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) ζήτησε τη δημιουργία προγραμμάτων ενίσχυσης της απασχόλησης και των επενδύσεων στην Ελλάδα.

«Μόνο η συμφωνία της συνόδου κορυφής είναι αντιπαραγωγική για την οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας», δήλωσε ο αρμόδιος για δημοσιονομικά θέματα της κοινοβουλευτικής ομάδας του SPD Λόταρ Μπίντινγκ.

Η γερμανική κυβέρνηση θα πρέπει να πιέσει ώστε οι χώρες της ευρωζώνης να κάνουν περισσότερα για την ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας, υπογράμμισε.

«Χρειαζόμαστε υποστήριξη για τις επενδύσεις στον τομέα της ενέργειας και της γεωργίας, αλλά και του τουρισμού», εξήγησε ο Μπίντινγκ μιλώντας στην εφημερίδα Rheinische Post.

«Θα πρέπει να δώσουμε και επιδοτήσεις, είτε στις δημόσιες υπηρεσίες απασχόλησης είτε σε ειδικά προσωρινά προγράμματα απασχόλησης, ώστε να ενισχύσουμε την αγοραστική δύναμη των ανθρώπων», πρόσθεσε.

«Όταν το 2008 χρειάστηκε να αντιμετωπίσουμε τη χειρότερη οικονομική κρίση μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, εφαρμόσαμε ένα πακέτο μέτρων ενίσχυσης της οικονομίας, εισαγάγαμε την πριμοδότηση για την καταστροφή των παλιών αυτοκινήτων και αυξήσαμε τα επιδόματα για τους εργαζόμενους με μειωμένο ωράριο», επεσήμανε ο Μπίντινγκ.

«Τώρα που η Ελλάδα περνά μια πολύ άσχημη κρίση, ζητάμε μόνο προγράμματα λιτότητας, όργια ιδιωτικοποιήσεων και αύξηση της φορολογίας. Αυτό δεν μπορεί να πάει καλά», τόνισε.

Σχετικές ειδήσεις