ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Pew Research Center: Παγκόσμια απογοήτευση για την οικονομική προοπτική

Pew Research Center: Παγκόσμια απογοήτευση για την οικονομική προοπτική

Μη ικανοποιημένοι εμφανίζονται για τις οικονομικές προοπτικές της χώρας τους οι πολίτες σε περισσότερα από τα μισά ανεπτυγμένα, αναδυόμενα και αναπτυσσόμενα κράτη, σύμφωνα με δημοσκόπηση του αμερικανικού κέντρου ερευνών Pew Research Center.

Κατά μέσο όρο, το 55% των ερωτηθέντων σε 40 κράτη απάντησαν ότι το οικονομικό κλίμα στις χώρες τους είναι λιγότερο από ευνοϊκό, συγκριτικά με 43,6% που είχαν περισσότερο θετική άποψη.
Μόνο το 40% των ανθρώπων που συμμετείχαν στην έρευνα από τις 11 ανεπτυγμένες χώρες, συμπεριλαμβανομένων και των ΗΠΑ, του Ισραήλ και της Ιαπωνίας, θεωρούν ότι η οικονομία τους είναι σε καλή κατάσταση.
Από αυτούς, οι Γερμανοί, ακολουθούμενοι από τους Καναδούς και τους Αυστραλούς, είχαν την καλύτερη εικόνα, με το 75%, 57% και 55% αντίστοιχα να μιλούν για καλές οικονομικές συνθήκες. Η Νότια Κορέα, η Γαλλία και η Ιταλία βρίσκονται στον αντίποδα, με 83%, 85% και 88% να θεωρούν ότι η οικονομία τους βρίσκεται σε κακή κατάσταση.
Ανάμεσα στις 21 αναδυόμενες οικονομίες, το 90% των Κινέζων έχει θετική άποψη ενώ αντίθετα το 94% των Ουκρανών θεωρεί ότι η οικονομία τους είναι στο κόκκινο.
Σύμφωνα με την έρευνα, τα δύο πέμπτα των αναδυόμενων και περισσότερες από τις μισές αναπτυσσόμενες οικονομίες ανέμεναν τις επιδόσεις της χώρας τους να βελτιωθούν τον επόμενο χρόνο, ενώ τα δύο πέμπτα των ανεπτυγμένων οικονομιών δεν βλέπουν καμία αλλαγή.

Σχετικές ειδήσεις