ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Capital controls - Στουρνάρας: Χαλάρωση περιορισμών τις επόμενες ημέρες

Capital controls - Στουρνάρας: Χαλάρωση περιορισμών τις επόμενες ημέρες

H κατάσταση με τα capital controls εξελίσσεται ικανοποιητικά και μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες θα έχουμε επιλύσει τα όποια προβλήματα έχουν δημιουργηθεί.

ΣΩΡΕΥΤΙΚΗ ΑΝΑΛΗΨΗ 420 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΕΩΣ ΤΗΝ 1η ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Αυτό τόνισε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας μετά από συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους του εμπορίου.

Όπως διευκρίνισε, μέχρι στιγμής οι εγκρίσεις που έχουν δοθεί για τις εισαγωγές βρίσκονται πολύ κοντά στο μέσο μηνιαίο επίπεδο που εισαγωγών που πραγματοποιούνταν προ κρίσεως.

Ο κ. Στουρνάρας ανέφερε επίσης ότι η προσπάθεια που γίνεται είναι να χαλαρώσουν περαιτέρω οι περιορισμοί τις επόμενες ημέρες.

Ήδη όπως ανέφερε το σύστημα λειτουργεί πιο αποκεντρωμένα και το 70% των αποφάσεων λαμβάνεται πλέον από τις ίδιες τις τράπεζες.

Αυτό τόνισε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας μετά από συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους του εμπορίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα Παρασκευή 24/7 ουρές σχηματίστηκαν στα τραπεζικά καταστήματα για τα 300 ευρώ σωρευτικής ανάληψης επιτρεπόμενο όριο ανάληψης για όλη την εβδομάδα που εκπνέει.

Από αύριο Σάββατο το όριο ανάληψης αυξάνεται στα 420 ευρώ.

Αναλυτικότερα υπάρχει η δυνατότητα καθημερινής ανάληψης των 60 ευρώ ή 420 ευρώ κάθε Σάββατο. Συγκεκριμένα, σήμερα Παρασκευή μέχρι τα μεσάνυχτα όσοι δεν έχουν εξαντλήσει το όριο των 60 ευρώ ανά ημέρα ή των 300 ευρώ που δικαιούνται ως συνολική ανάληψη για αυτή την εβδομάδα μπορούν να το κάνουν παίρνοντας 300 ευρώ.

Αν όμως κάποια ή κάποιες μέρες έκαναν αναλήψεις έως 60 ευρώ ημερησίως, τότε μέχρι τα μεσάνυχτα της Παρασκευής δικαιούνται να σηκώσουν μόνον το υπόλοιπο ποσό μέχρι τα 300 ευρώ που δικαιούνται για αυτή την εβδομάδα.

Στην περίπτωση που κάποιοι δεν έχουν «σηκώσει» μέχρι τα μεσάνυχτα απόψε, το υπόλοιπο ποσό που δικαιούνται μέχρι τα 300 ευρώ, το χάνουν και δεν μπορούν να το πάρουν συμπληρωματικά στην επόμενη ανάληψή τους.

Με τη νέα εβδομάδα ισχύει ημερήσιο όριο ανάληψης 60 ευρώ ή 420 ευρώ, συνολικά, μέχρι το Σάββατο 1η Αυγούστου.

Ετσι, το όριο ανάληψης παραμένει στα 60 ευρώ, αλλά αν δεν πάει κάποιος την πρώτη ημέρα, τότε έχει δικαίωμα ανάληψης 120 ευρώ τη δεύτερη ημέρα (Κυριακή) ή, αν δεν πάει και πάλι, θα έχει 180 ευρώ την επόμενη (δηλαδή τη Δευτέρα) ή 240 τη μεθεπόμενη (την Τρίτη) και πάει λέγοντας.

Σε διαφορετική περίπτωση θα μπορούν να παίρνουν μαζεμένα τα 420 ευρώ συνολικά μέχρι τα μεσάνυχτα κάθε Παρασκευής.

Σχετικές ειδήσεις