ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γ. Σταθάκης: «Δεν θα υπάρξουν άλλα προαπαιτούμενα πριν από τη συμφωνία»

Γ. Σταθάκης: «Δεν θα υπάρξουν άλλα προαπαιτούμενα πριν από τη συμφωνία»

Ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, τόνισε τη Δευτέρα (27/7) ότι «δεν θα υπάρξουν άλλα προαπαιτούμενα πριν από τη συμφωνία για το νέο πρόγραμμα».

Παράλληλα πρόσθεσε ότι η διαπραγμάτευση που αρχίζει με τους θεσμούς θα γίνει με βάση τις αποφάσεις του Eurogroup και της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης.

Ο υπουργός, μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ δήλωσε ότι ατζέντα είναι συγκεκριμένη, , σημειώνοντας πως μπορεί να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις για ορισμένα θέματα.

Όσον αφορά τα μέτρα για τους αγρότες, ο κ. Σταθάκης είπε ότι σε καμία απόφαση δεν υπάρχουν τέτοιου είδους προαπαιτούμενα. Για τα θέματα της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ, ο υπουργός είπε ότι αυτά προβλέπονται από τη συμφωνία στη σύνοδο κουφής και ότι οι επόμενες διαρθρωτικές αλλαγές που θα ζητηθούν από τον ΟΟΣΑ θα είναι επιλογής της ελληνικής κυβέρνησης.

Τέλος, ο κ. Σταθάκης χαρακτήρισε βιώσιμη οικονομικά τη συμφωνία, επειδή απομακρύνει τον κίνδυνο του Grexit λόγω του 3ετούς χαρακτήρα της, προβλέπει ηπιότερη δημοσιονομική προσαρμογή και ένα αναπτυξιακό πακέτο 35 δισ. ευρώ.

Σχετικές ειδήσεις