ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Την Τετάρτη αναμένεται να επαναλειτουργήσει το Χρηματιστήριο Αθηνών

Την Τετάρτη αναμένεται να επαναλειτουργήσει το Χρηματιστήριο Αθηνών

Την Τετάρτη (29/07/2015) αναμένεται σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις να επαναλειτουργήσει το Χρηματιστήριο Αθηνών. Για να γίνει αυτό θα εκδοθεί πρώτα υπουργική απόφαση από το υπουργείο Οικονομικών.

Μετά την απόρριψη από την ΕΚΤ του ελληνικού αιτήματος οι Έλληνες επενδυτές να έχουν την δυνατότητα να χρησιμοποιούν για αγορές «παλαιό χρήμα», ήτοι τα πιστωτικά τους υπόλοιπα που ευρίσκονται κατατεθειμένα στις χρηματιστηριακές εταιρείες και τις τραπεζικές τους καταθέσεις όπως αυτές διαμορφώνονταν προς τις 28 Ιουνίου, απαιτήθηκε να υπάρξει κάποια προεργασία στα μηχανογραφικά συστήματα των τραπεζών, προκειμένου να λειτουργήσει -χωρίς διαρροές καταθέσεων – το ΧΑΑ.

Χθες παρά τις προσπάθειες που κατεβλήθησαν από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και την Τράπεζα της Ελλάδος δεν κατέστη δυνατή η παραμετροποίηση των συστημάτων των τραπεζών που θα επέτρεπαν την ασφαλή επανέναρξη των συναλλαγών.

Άγνωστο παραμένει το εάν το ΧΑΑ θα επαναλειτουργήσει με πλήρες ωράριο. Οι θεσμοί της αγοράς θεωρούν πως δεν πρέπει να ισχύσει κανονικό ωράριο, τουλάχιστον έως ότου επιτραπεί και στους Έλληνες επενδυτές να τοποθετούνται ελεύθερα στην αγορά.

Σχετικές ειδήσεις