ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Eurogroup – Ντομπρόβσκις: Αναγκαία η συμφωνία για να αποκατασταθούν οι σχέσεις με την Ελλάδα

Eurogroup – Ντομπρόβσκις: Αναγκαία η συμφωνία για να αποκατασταθούν οι σχέσεις με την Ελλάδα

Ως επιτακτική ανάγκη χαρακτήρισε τη γρήγορη και πλήρη εφαρμογή του προγράμματος της Ελλάδας, κατά τη συνέντευξη Τύπου ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις.

Με συμφωνία για την Ελλάδα ολοκληρώθηκε το βράδυ της Παρασκευής η συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες. Μετά τη λήξη της συνεδρίασης ακολούθησε συνέντευξη Τύπου, στην οποία ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις έκανε λόγο για μια «αναγκαία η συμφωνία για να αρθούν οι ανασφάλειες που διέπουν τις σχέσεις μας με την Ελλάδα το τελευταίο 6μηνο και να επανέλθει η σταθερότητα».

Στη συνέχει ο κ. Ντομπρόβσκις πρόσθεσε ότι, «περιμένουμε αυτό το χρόνο να υπάρξει μια διαφορετική αντιμετώπιση, ώστε να οικοδομηθεί εκ νέου εμπιστοσύνη και να επιστρέψει η Ελλάδα στην ανάπτυξη. Κάναμε κάποιες αλλαγές στα μέτρα που αφορούν στη δημοσιονομική πολιτική, φέτος θα έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα 0,25% για να φτάσουμε σταδιακά στο 3,5% το 2018».

Έπειτα, αναφέρθηκε και στην αξιοποίηση των χρημάτων της α΄ δόσης, λέγοντας ότι τα χρήματα θα διοχετευτούν στο χρηματοπιστωτικό τομέα της χώρας, περίπου τα 10 δισ. ευρώ, που έχει πληγεί από τα capital controls, ώστε να υπάρξει άρση των ελέγχων των κεφαλαίων. Και συμπλήρωσε ότι, «τα χρήματα θα δοθούν για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές της ελληνικής κυβέρνησης προς τον ιδιωτικό τομέα, αλλά και για να καλυφθούν οι τρέχουσες ανάγκες της ελληνικής κυβέρνησης».

Σχετικές ειδήσεις