ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Eurogroup – Λαγκάρντ: Πιέσεις στους Ευρωπαίους για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

Eurogroup – Λαγκάρντ: Πιέσεις στους Ευρωπαίους για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

Λίγο μετά την επίτευξη συμφωνίας, η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε πως το πρόγραμμα που συμφωνήθηκε μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των Ευρωπαίων εταίρων της είναι «ένα πολύ σημαντικό βήμα προς τα εμπρός».

Η ίδια επισήμανε ότι ενθαρρύνθηκε από την προφανή δέσμευση της Αθήνας να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις και επανέλαβε την θέση ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο. Κάλεσε δε να υπάρξει «σημαντική ελάφρυνση του χρέους».

Η ίδια άσκησε εκ νέου πιέσεις στις χώρες της Ευρώπης να προχωρήσουν σε «σημαντική» ελάφρυνση του χρέους της Ελλάδας.

Σε μια ανακοίνωση που εκδόθηκε μόλις ολοκληρώθηκαν οι συνομιλίες διάρκειας 6 ωρών σχετικά με το ελληνικό ζήτημα στις Βρυξέλλες, η γενική διευθύντρια επισημαίνει ότι:

«Είναι κρίσιμο για τη μεσοπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του χρέους οι Ευρωπαίοι εταίροι της Ελλάδας να προχωρήσουν σε σαφείς δεσμεύσεις... προκειμένου να υπάρξει σημαντική ελάφρυνση του χρέους, πολύ περισσότερο σε σύγκριση με ό,τι εξεταζόταν έως σήμερα».

Η Κριστίν Λαγκάρντ υπογράμμισε ότι θα εργαστεί με στόχο να διασφαλίσει ό,τι χρειάζεται προκειμένου το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να συνεχίσει να συνεργάζεται με την Ελλάδα.

Σχετικές ειδήσεις