ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αυτοί είναι οι φόροι που πρέπει να πληρωθούν μετά από τις εκλογές

Αυτοί είναι οι φόροι που πρέπει να πληρωθούν μετά από τις εκλογές

Eκτός από την καθημερινή επιβάρυνση της έμμεσης φορολογίας τα σπουδαία για τους φορολογουμένους έρχονται μετά από τις εκλογές της 20ης Σεπτέμβρη, αφού φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις καλούνται να πληρώσουν πλήθων φορολογικών υποχρεώσεων.

ΒΑΘΙΑ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΓΙΑ ΕΝΦΙΑ, ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ, ΕΙΣΦΟΡΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Στους φόρους για το εισόδημα, τον φόρο μισθωτών υπηρεσιών, την αυξημένη εισφορά αλληλεγγύης, τα τέλη κυκλοφορίας…προστίθενται και οι ληξιπρόθεσμες οφειλές!

Αμέσως μετά από τις εκλογές το φορολογικό πλάνο, αναλυτικότερα, περιλαμβάνει, τον φόρο εισοδήματος, με τους ελεύθερους επαγγελματίες να επιβαρύνονται εκτός από την εισφορά αλληλεγγύης και με το τέλος επιτηδεύματος.

Ακολουθεί ο ΕΝΦΙΑ, με τα εκκαθαριστικά του ενιαίου φόρου ιδιοκτησίας ακινήτων να αναρτώνται στο Διαδίκτυο στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Οι ιδιοκτήτες καλούνται να καταβάλουν την πρώτη δόση του στα τέλη Οκτωβρίου και την καταληκτική τον Φεβρουάριο. Υπενθυμίζεται πως ισχύει η έκπτωση 20% στα κενά και μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα.

Επιβάρυνση στη φορολογία θα έχουν όσοι είναι κάτοχοι αυτοκινήτων υψηλού κυβισμού πάνω από 2.500 κ.ε., πισίνες, σκάφη αναψυχής πάνω από 10 μέτρα, αφού ο συντελεστής έχει αυξηθεί στο 13% από το 10% που που ίσχυε.

Παράλληλα τρέχουν και τα ρυθμισμένα χρέη με τους οφειλέτες να εξοφλούν και τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, ενώ από τον Αύγουστο παρακρατείται αυξημένη η εισφορά αλληλεγγύης από μισθούς και συντάξεις.

Τον Δεκέμβριο το φορολογικό ημερολόγιο καταλήγει με τα τέλη κυκλοφορίας του 2016, με τα κρατικά ταμεία να προσδοκούν έσοδα της τάξης του 1,1 δισ. ευρώ.

Από τον Νοέμβριο στο πλάνο μπαίνουν και τα προαπαιτούμενα.

Η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να προχωρήσει σε τροποποιήσεις βάσει των νέων δεσμεύσεων της χώρας με ένταξη της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης στη φορολογία εισοδήματος, την αύξηση των προκαταβολών φόρου, να οριστικοποιηθεί το πλαίσιο των 100 δόσεων, να ξεκαθαριστεί το πλαίσιο με τους αγρότες και να ενσωματωθούν όλες εκείνες οι δράσεις που περιέχονται στο τρίτο Μνημόνιο.

Σχετικές ειδήσεις