ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μοσκοβισί: Η Επιτροπή εξετάζει ενδεχόμενο δημοσιονομικής ευελιξίας, λόγω προσφυγικών ροών

Μοσκοβισί: Η Επιτροπή εξετάζει ενδεχόμενο δημοσιονομικής ευελιξίας, λόγω προσφυγικών ροών

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει το ενδεχόμενο να υπάρξει μεγαλύτερη δημοσιονομική ευελιξία, λόγω προσφυγικής κρίσης, επανέλαβε σήμερα ο ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί προσερχόμενος στο Συμβούλιο των Ευρωπαίων Επιτρόπων.

Ο Π. Μοσκοβισί τόνισε ότι το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης προβλέπει συγκεκριμένους όρους για τα δημοσιονομικά ελλείμματα τα οποία είναι σεβαστά τόσο από τα κράτη-μέλη, όσο και την Επιτροπή. Σημείωσε, ωστόσο, ότι κατόπιν αιτήματος της λουξεμβουργιανής προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, η Επιτροπή εξετάζει το ενδεχόμενο να υπάρξει κάποια δημοσιονομική χαλάρωση, λόγω της προσφυγικής κρίσης.

Όπως εξήγησε, οι κανόνες του Συμφώνου Σταθερότητας προβλέπουν ότι υπό “εξαιρετικές συνθήκες” θα μπορούσε να υπάρξει δημοσιονομική χαλάρωση. Η Επιτροπή εξετάζει, κατά πόσο η προσφυγική κρίση θα μπορούσε να θεωρηθεί “εξαιρετική συνθήκη” για να υπάρξει ευελιξία, δήλωσε ο Π. Μοσκοβισί, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι σε αυτό το στάδιο η Επιτροπή δεν έχει καταλήξει ακόμα σε κάποιο συμπέρασμα. “Πρόκειται για μια νομικής και οικονομικής φύσεως δουλειά, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη”, ανέφερε ο επίτροπος.

Σχετικές ειδήσεις