ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Μάχη» δανειστών- κυβέρνησης για τις 100 δόσεις

«Μάχη» δανειστών- κυβέρνησης για τις 100 δόσεις

Η μεγάλη «τρύπα» στα έσοδα έχει δημιουργήσει τεράστια αναστάτωση και ένταση στις σχέσεις δανειστών και κυβέρνησης, με τους πρώτους να ζητούν επιτακτικά την κατάργηση των 100 δόσεων.

ΑΣΦΥΚΤΙΚΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ – ΘΑ ΧΑΘΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΕΙΧΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ

Για να βγουν οι αριθμοί πρέπει οι φορολογούμενοι να πληρώσουν 6 δις. ευρώ μέσα σε έξι μήνες. Το ποσό είναι κάτι παραπάνω από αστρονομικό.

Παρόλα αυτά, τα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών επιμένουν στο παράλογο δόγμα: «κατασχέσεις αντί για ρυθμίσεις».

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης εκφράζει τον προβληματισμό του για το τι θα μπορούσε να συμβεί αν πιέζονταν και άλλο οι φορολογούμενοι χάνοντας τις ρυθμίσεις χρεών που έκαναν.

Οι τροικανοί δείχνουν να είναι άκαμπτοι και εξακολουθούν να είναι σε σκληρή γραμμή. Προτάσσουν μάλιστα τις κατασχέσεις αντί για τη συνέχιση των ρυθμίσεων στις οποίες εντάχθηκε μεγάλος αριθμός φορολογουμένων και θεωρούν πως οι ρυθμίσεις της πρώην υπουργού Νάντιας Βαλαβάνη δεν βοήθησαν τα δημόσια ταμεία.

Η πίεση που δέχεται η κυβέρνηση για την κατάργηση του νόμου με τις 100 δόσεις είναι τόση μεγάλη που το θέμα δεν αποκλείεται να τεθεί επί τάπητος στις συζητήσεις που θα έχουν τα κυβερνητικά στελέχη με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί, ο οποίος έρχεται στην Αθήνα την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου.

Σχετικές ειδήσεις