ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Αλαλούμ» με τα τέλη κυκλοφορίας 2016 - Αλεξιάδης: Δεν θα είναι ίδια με την προηγούμενη χρονιά!

«Αλαλούμ» με τα τέλη κυκλοφορίας 2016 - Αλεξιάδης: Δεν θα είναι ίδια με την προηγούμενη χρονιά!

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, σχολιάζοντας την πρόθεση της κυβέρνησης να υποκατασταθούν τα μετρητά από κάρτες.

Ο κ. Αλεξιάδης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να μειωθούν μισθοί και συντάξεις μέσω του πλαστικού χρήματος, ενώ σημείωσε ότι μόνο οφέλη μπορούν να υπάρξουν από την κίνηση αυτή.

«Θέλουμε να επεκτείνουμε τη χρήση πλαστικού χρήματος με κίνητρα προς τον πολίτη και τις επιχειρήσεις. Δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν. Μόνο οφέλη θα υπάρξουν», είπε χαρακτηριστικά και διευκρίνισε ότι τα κίνητρα θα έχουν σχέση με τα φορολογικά και την πίστωση.

Πρόσθεσε, δε, ότι εξετάζεται η υποχρεωτική τοποθέτηση μηχανήματος για κάρτες στις νέες επιχειρήσεις και σε κάποιους κλάδους.

Σχολιάζοντας την απόσυρση των διατάξεων του πολυνομοσχεδίου που προέβλεπαν αύξηση των συντελεστών για τα εισοδήματα από ακίνητη περιουσία, τόνισε ότι πολλά από τα μέτρα που λαμβάνει το οικονομικό επιτελείο είναι αναγκαστικά, και όχι επιλογή της κυβέρνησης.

Παράλληλα, σημείωσε ότι θα πρέπει να εισπραχθούν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές που υπάρχουν ήδη και όχι απλά να μπαίνουν συνεχώς νέοι φόροι. Τόνισε, δε, ότι υπάρχουν διατάξεις στο πολυνομοσχέδιο που βοηθούν στην εισπραξιμότητα ληξιπρόθεσμων οφειλών, ενώ υπογράμμισε ότι αυξάνονται ποινικά οι κυρώσεις για τη φοροδιαφυγή.

Σχετικά με το ακατάσχετο στους λογαριασμούς που από 1.500 ευρώ πέφτει στα 1.000, τόνισε ότι δεν υπάρχει δυνατότητα για κάτι διαφορετικό.

Αναφερόμενος στα τέλη κυκλοφορίας, επιβεβαίωσε ότι δεν θα είναι ίδια με την προηγούμενη χρονιά, ενώ παραδέχθηκε ότι είναι αδικία η φορολόγηση με το τεκμαρτό εισόδημα.

Τέλος, τόνισε πως θα ξεκινήσει η σεισάχθεια στα χρέη της εφορίας, εφόσον δεν υπάρχει αποδεδειγμένα η δυνατότητα πληρωμής τους.

Σχετικές ειδήσεις