ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αλαλούμ με το οικογενειακό επίδομα

Αλαλούμ με το οικογενειακό επίδομα

Την ώρα που η κυβέρνηση ζητά από τους πολίτες συνέπεια στις φορολογικές και άλλες - υπέρ του δημοσίου – υποχρεώσεις, από όσους έχουν απομείνει με χρήματα, εν μέσω και των capital controls, χρωστά τα οικογενειακά επιδόματα, με αβέβαιη την ημερομηνία καταβολή τους.

ΚΡΑΤΙΚΟ ΦΕΣΙ ΣΕ 635.000 ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ

Τη σύγχυση που επικρατούσε για το πότε θα πιστωθούν τα χρήματα στους λογαριασμούς των 635.000 δικαιούχων διαδέχεται πλέον η οργή και η απόγνωση, αφού ο μήνας έχει πάει 19 Οκτώβρη και ακόμη δεν έχουν καταβληθεί.

Υπενθυμίζεται η δήλωση της αναπληρώτριας υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θ. Φωτίου, η οποία δεν προσδιόρισε ημερομηνία, παρά γνωστοποίησε ότι θα γίνουν το... συντομότερο δυνατό.

Η κ. Φωτίου είχε πει ότι τα οικογενειακά επιδόματα θα πιστωθούν όταν αποδεσμευτούν τα χρήματα από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Εάν υπάρχουν στις 19 Οκτωβρίου θα μπουν εκείνη την ημέρα, αν υπάρχουν πριν από τις 16 Οκτωβρίου, θα καταβληθούν νωρίτερα.

Σε ό,τι αφορά τα αναδρομικά ανέφερε ότι μόλις υπάρξει η δυνατότητα θα δοθούν.

Ωστόσο φαίνεται να βρίσκει έδαφος ότι η καταβολή της γ' δόσης των οικογενειακών επιδομάτων είναι σε συνάρτηση με τη δόση του ΔΝΤ και την εκταμίευση της υποδόσης.

Ο προγραμματισμός πάντως από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (ΓΛΚ) είναι, το κονδύλι των 225 εκατ. ευρώ που απαιτείται θα εκταμιευθεί ίσως στις 19 Οκτωβρίου αλλά ανοικτό παραμένει να πάει μια ή δύο ημέρες πίσω.

Σχετικές ειδήσεις