ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Διαψεύδει τα περί έκτακτων εισφορών ο Πετρόπουλος

Διαψεύδει τα περί έκτακτων εισφορών ο Πετρόπουλος

Σε διάψευση των όσων είδαν το φως της δημοσιότητας και αφορούν την επιβολή οποιασδήποτε εισφοράς προχώρησε ο υφυπ. Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος.

«Ποτέ δεν μίλησα για έκτακτη εισφορά» ξεκαθάρισε ο υφυπουργός χαρακτηρίζοντας «μυθεύματα που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα» δημοσιεύματα που αναφέρονται στην επιβολή εισφοράς 100 ευρώ υπέρ του ασφαλιστικού συστήματος από τους ελεύθερους επαγγελματίες, ή σε επιβολή οποιασδήποτε άλλης εισφοράς.

«Η κυβέρνηση δεν αποδοκίμασε καμία δική μου άποψη, έβαλε τα πράγματα στη θέση τους» εξήγησε ο κ. Πετρόπουλος.

«Δεν υπάρχει σχέδιο από πλευράς τρόικας για το ασφαλιστικό. Η αναμόρφωση του ασφαλιστικού είναι εξολοκλήρου πρωτοβουλία της κυβέρνησης» ξεκαθάρισε ακόμη ο υφυπουργός Εργασίας. «Τα λεφτά εξαφανίστηκαν» κατά το παρελθόν με πολλούς τρόπους. Το μέλλον του ασφαλιστικού εξοφλήθηκε πολλαπλώς για τη στήριξη ενός συστήματος εξουσίας» δήλωσε ο κ. Πετρόπουλος.

Πρόσθεσε επίσης ότι στην προοπτική του συστήματος συζητούμε έναν πόρο για το ασφαλιστικό, αλλά ο μόνος τρόπος που μπορεί να βρεθεί είναι ο περιορισμός των δαπανών με την ενοποίηση των ταμείων, καθώς το λειτουργικό κόστος φτάνει τα 500 εκατ. ευρώ.

«Έχουμε τεράστια έλλειμμα στο ασφαλιστικό έχουν πληγεί οι πόροι. Εξετάζουμε εξοικονόμηση δαπανών μόνο από τις ενοποιήσεις, και ασφαλώς αναζητούμε πρόσθετα έσοδα για την κοινωνική ασφάλιση» τόνισε ο υφυπουργός, κάνοντας λόγο και για αξιοποίηση ακινήτων.