ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ντρομπρόβσκις προς Καμίνη: Η Κομισιόν θα συνδράμει στην απορρόφηση κονδυλίων

Ντρομπρόβσκις προς Καμίνη: Η Κομισιόν θα συνδράμει στην απορρόφηση κονδυλίων

Πρόθυμος να συνδράμει για την βέλτιστη απορρόφηση κονδυλίων από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσεο Βάλντις Ντομπρόβσκις, μετά τη συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη.

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε δηλώσεις του σημείωσε: «Συζητήσαμε τι απαιτείται για να γίνει πραγματικά αποτελεσματική χρήση των ευρωπαϊκών κονδυλίων την επόμενη προγραμματική περίοδο 2014 - 2020, και ένα από τα θέματα που έθεσε ο δήμαρχος είναι η απλοποίηση των διαδικασιών, κάτι το οποίο εξετάζουμε με προσοχή μέσω των υπηρεσιών της Κομισιόν», είπε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής»

Ο κ. Ντομπρόβσκις εξέφρασε την πρόθεση της Κομισιόν να υπάρξει συνεργασία με τις υπηρεσίες στην Ελλάδα για τον εξορθολογισμό διαχείρισης των ευρωπαϊκών κονδυλίων, ώστε να απορροφώνται ταχύτερα.

Από την πλευρά του, ο κ. Καμίνης του παρουσίασε το αναπτυξιακό σχέδιο του δήμου και αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλλει ο δήμος της Αθήνας στη διαχείριση του κύματος των προσφύγων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οκ. Ντομπρόβσκις επισκέφθηκε τον Κόμβο Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας INNOVATHENS στην Τεχνόπολη, που χρηματοδοτήθηκε από ευρωπαϊκά κονδύλια.


Σχετικές ειδήσεις