ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οικογενειακά επιδόματα: Απόλυτο αλαλούμ για την ημερομηνία καταβολής τους

Οικογενειακά επιδόματα: Απόλυτο αλαλούμ για την ημερομηνία καταβολής τους

Χάος επικρατεί σχετικά με την καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων και την επιδότηση των καρτών σίτισης, με αποτέλεσμα χιλιάδες δικαιούχοι που έχουν ανάγκη ένα επίδομα για την επιβίωσή τους να είναι στο …περίμενε και να ακούν αλληλοσυγκρουόμενες απόψεις σχετικά με τις σωστές ημερομηνίες.

ΣΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ – ΣΥΝΕΧΗΣ ΑΛΛΗΛΟΔΙΑΨΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΩΝ

Σήμερα Πέμπτη 29 Οκτωβρίου προστέθηκε άλλο ένα …επεισόδιο στην …παρωδία που εκτυλίσσεται εδώ και περίπου 10 ήμερες: Νωρίς το πρωί, ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Αναστάσιος Πετρόπουλος, διαβεβαίωσε ότι μέχρι τέλος Οκτωβρίου θα καταβληθούν σε όλους τους δικαιούχους τα οικογενειακά επιδόματα, απαντώντας σε βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, που έκανε λόγο για αδικαιολόγητη αδράνεια της κυβέρνησης.

Ωστόσο, λίγη ώρα αργότερα το Υπουργείο Εργασίας, δηλαδή ο κ. Κατρούγκαλος, με ανακοίνωσή του διέψευσε τον υφυπουργό του υποστηρίζοντας ότι τα οικογενειακά επιδόματα θα καταβληθούν στις 5 Νοεμβρίου.

Για την ακρίβεια, στην ανακοίνωση αναφέρεται «Κατά τη διάρκεια της συζήτησης επίκαιρης ερώτησης στη Βουλή, ειπώθηκε από τον Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Πετρόπουλο Αναστάσιο, ότι τα οικογενειακά επιδόματα θα καταβληθούν στους δικαιούχους την Παρασκευή 30 Οκτώβρη. Διευκρινίζεται ότι επειδή ο Υφυπουργός αναφέρθηκε σε δυο ημερομηνίες πίστωσης χρημάτων εκ των οποίων η μία ήταν η ημερομηνία πίστωσης της κάρτας σίτισης που θα χορηγηθεί την Παρασκευή 30/10, εκ παραδρομής αναφέρθηκε η συγκεκριμένη ημερομηνία ως ημέρα καταβολής των οικογενειακών επιδομάτων ενώ η ορθή ημερομηνία καταβολής των οικογενειακών επιδομάτων είναι η 5η Νοέμβριου, όπως προκύπτει από το σχετικό δελτίο Tύπου που εκδόθηκε από το Υπουργείο Εργασίας στις 27 Οκτωβρίου 2015».

Κατόπιν τούτου, χιλιάδες δικαιούχοι περιμένουν να δουν πότε θα τελειώσει το «πινγκ πονγκ» των ευθυνών για να πιστωθούν τα χρήματα στους λογαριασμούς τους.

Σχετικές ειδήσεις