ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έρχεται Αθήνα για να βοηθήσει με τις μεταρρυθμίσεις ο Μοσκοβισί

Έρχεται Αθήνα για να βοηθήσει με τις μεταρρυθμίσεις ο Μοσκοβισί

Να μην εκτροχιαστεί η ελληνική κυβέρνηση από τις ράγες των μεταρρυθμίσεων και των δημοσιονομικών μέτρων ζητά ο Πιερ Μοσκοβισί, ενόψει της επίσκεψής του στη χώρα μας.

Σε νέες αναρτήσεις που έκανε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο Γάλλος Επίτροπος Οικονομικών, επιβεβαίωσε ότι θα βρίσκεται στην Αθήνα την Τρίτη και την Τετάρτη (3 και 4 Νοεμβρίου), προκειμένου να συζητήσει τόσο με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, όσο και με τις ελληνικές αρμόδιες αρχές την πρόοδο στην εφαρμογή των προαπαιτούμενων.

Όπως υπογράμμισε, δε, χαρακτηριστικά, η Κομισιόν συνεργάζεται με την Ελλάδα ώστε να διατηρηθεί η δυναμική των μεταρρυθμίσεων.

Με αφορμή μάλιστα την επίσκεψη του Μοσκοβισί στην Αθήνα, ο επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Πάνος Καρβούνης, δήλωσε πως ο Γάλλος Επίτροπος έχει σταθεί στο πλευρό της Ελλάδας «σταθερά και σθεναρά», από την πρώτη στιγμή της θητείας του.

«Καθ´ όλη την κρίσιμη περίοδο που πέρασε η χώρα μας τους τελευταίους μήνες, ο κ. Μοσκοβισί άνοιξε δρόμους συνεννόησης και συνέβαλε αποφασιστικά στην επίτευξη μιας βιώσιμης συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και ΕΕ», ανέφερε, σημειώνοντας πως οι συναντήσεις που θα πραγματοποιήσει κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του έχουν ένα και μόνο στόχο: «να σημειωθεί άμεσα πρόοδος σε όλα τα ανοιχτά ζητήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα».

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι εξάλλου πάντα έτοιμη να συνδράμει, σε κάθε βήμα και κάθε φάση, στη μεγάλη προσπάθεια που καλείται να καταβάλει η χώρα για να ανακάμψει και να μπει σε τροχιά ανάπτυξης», κατέληξε ο κ. Καρβούνης.

moskovisi

Το πρόγραμμα του κ. Μοσκοβισί στην Αθήνα

Το απόγευμα της Τρίτης ο Επίτροπος θα συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου και στη συνέχεια με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Χουλιαράκη, στο ΥΠΟΙΚ.

Το πρωί της Τετάρτης θα συναντηθεί με τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργο Κατρούγκαλο, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει Συνέντευξη Τύπου του Επιτρόπου, στα γραφεία της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ελλάδα.

Μετά το τέλος της συνέντευξης Τύπου, ο κ. Μοσκοβισί θα συμμετάσχει σε γεύμα εργασίας με τον υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργο Σταθάκη και τον υφυπουργό Αλέξανδρο Χαρίτση, ενώ αμέσως μετά θα επισκεφθούν μαζί τον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης, τις εργασίες αναστήλωσης και αποκατάστασης του οποίου συγχρηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σχετικές ειδήσεις