ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αγεφύρωτες οι διαφορές δανειστών και κυβέρνησης για τα «κόκκινα» δάνεια

Αγεφύρωτες οι διαφορές δανειστών και κυβέρνησης για τα «κόκκινα» δάνεια

Χάσμα χωρίζει τους δανειστές με την κυβέρνηση για τα κόκκινα, παρά το γεγονός ότι τόσο ο Μάρτιν Σουλτς όσο και ο Πιερ Μοσκοβισί που επισκέφθηκαν την Αθήνα τις τελευταίες ημέρες, άφησαν να διαρρεύσει ότι δείχνουν κατανόηση στο αίτημα της ελληνικής πλευράς να προστατευτεί η πρώτη κατοικία.

ΣΤΟ EUROGROUP ΘΑ ΠΑΡΑΠΕΜΦΘΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ «ΚΟΚΚΙΝΩΝ» ΔΑΝΕΙΩΝ – ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΜΟΛΙΣ ΤΟΥ 20% ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΑΞΙΩΝΟΥΝ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ

Όπως όλα δείχνουν, το ταξίδι των δύο Ευρωπαίων αξιωματούχων στη χώρα μας ελάχιστη ουσία είχε, καθώς πολύ περισσότερο επρόκειτο για αποστολή δημοσίων σχέσεων με στόχο να …διαφημιστεί το ανθρωπιστικό πρόσωπο της Ευρώπης, η οποία δέχεται πανταχόθεν πυρά για την τουλάχιστον αδιάφορη στάση που επιδεικνύει για το προσφυγικό ζήτημα.

Οι διαφορές με τους δανειστές παραμένουν αγεφύρωτες και, σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση δεν προτίθεται να κάνει αποδεκτή την πρόθεση και πρόταση των δανειστών για προστασία μόλις του 20% των δανειοληπτών.

Ήδη μάλιστα, τόσο ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, όσο και η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη έχουν κάνει λόγο για την πιθανότητα παραπομπής σε πολιτική λύση.

Το θέμα των κόκκινων δανείων πιθανόν δεν θα λυθεί πριν το Eurogroup το οποίο συνεδριάζει τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου με θέμα την εκταμίευση της υποδόσης των 2 δισ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση επιθυμεί να προστατευτούν τα ευάλωτα κοινωνικά στρώματα και το «δίχτυ προστασίας» να καλύπτει τουλάχιστον το 70% των δανειοληπτών.

Σχετικές ειδήσεις