ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έμειναν απο βενζίνη οι κυνηγοί της νοθείας

Έμειναν απο βενζίνη οι κυνηγοί της νοθείας

Έμειναν από βενζίνη τις τελευταίες 90 μέρες τα ειδικά φορτηγά των κλιμακίων Ελέγχου Διακίνησης Αποθήκευσης Καυσίμου ΚΕΔΑΚ αφού κόπηκε η πίστωση από το πρακτορείο υγρών καυσίμων που φούλαραν.

ΜΕ ΑΔΕΙΑ ΤΑ ΝΤΕΠΟΖΙΤΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΕΔΑΚ- ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΓΙΑ ΝΟΘΕΥΜΕΝΑ ΚΑΥΣΙΜΑ

Και ενώ έχει ξεκινήσει η διάθεση πετρελαίου θέρμανσης σε χιλιάδες νοικοκυριά της χώρας, οι πολίτες είναι εντελώς απροστάτευτοι σε όσους επιτηδείους θέλήσουν να κερδοσκοπήσουν εναντίον τους.

Το κράτος όπως φαίνεται εξακολουθεί να «σφυρίζει αδιάφορα», αφού για 90 μέρες έχει αποδυναμώσει το δυνατό του όπλο κατά της μάχης στη νοθεία καυσίμου και αφήνει τους Έλληνες στο έρμαιο των επιτηδείων. Σε μεγάλο κίνδυνο νοθείας φυσικά βρίσκονται και εκατομμύρια καταναλωτές που προμηθεύουν καθημερινά αυτοκίνητα και δίκυκλα με καύσιμα απο τα πρατήρια υγρών καυσιμών.

Με τα συγκεκριμένα έξι οχήματα οι υπάλληλοι της υπηρεσίας συλλέγουν δείγματα από τα σημεία πώλησης καυσίμου και επιτόπου πραγματοποιούν ειδικούς ελέγχους προκειμένου να διαπιστώσουν αν είναι νοθευμένο.

Ωστόσο μέχρι σήμερα παραμένουν ακινητοποιημένα στο πάρκινγκ του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και θα παραμείνουν με κλειστές τις μηχανές τους μέχρι να εξοφληθεί το χρέος προς το προμηθευτη το οποιο κυμαίνεται μεταξύ 9.000 και 11.000 ευρω. Να σημειωθεί πώς σύμφωνα με την εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής» απλήρωτοι για 9 μήνες είναι και οι υπαλλήλοι που πραγματοποιούν τους ελέγχους, ενω πληροφορίες αναφέρουν οτι το πόσο που δεν έχει καταβληθεί είναι μεταξύ των 70.000 με 90.000 ευρώ.

Σχετικές ειδήσεις