ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σταθάκης: Πρέπει να ληφθεί πολιτική λύση για «κόκκινα» δάνεια και πλειστηριασμούς

Σταθάκης: Πρέπει να ληφθεί πολιτική λύση για «κόκκινα» δάνεια και πλειστηριασμούς

Το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους εκπροσώπους των Θεσμών επιβεβαίωσε σήμερα, Δευτέρα (09/11/2015) ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, υπογραμμίζοντας ότι παραμένουν τα «αγκάθια» σχετικά με την προστασία της πρώτης κατοικίας και τα «κόκκινα» δάνεια και τονίζοντας πως θα πρέπει πλέον να δοθεί πολιτική λύση.

«Νομίζω ότι η διαπραγμάτευση που κάναμε αυτές τις ημέρες, στο επίπεδό μας, με τους θεσμούς, έκλεισε τον "κύκλο" της. Μπορεί να ξανανοίξει από αύριο. Άρα, είναι μία πολιτική απόφαση που πρέπει να ληφθεί, εκ των πραγμάτων», δήλωσε ο Γ. Σταθάκης, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Real FM».

«Το μεγάλο "αγκάθι" παραμένει η απόσταση που μας χωρίζει στο θέμα της προστασίας της πρώτης κατοικίας, μέσω της δικαστικής οδού, δηλαδή αυτού που είναι γνωστό ως "νόμος Κατσέλη", στο οποίο δεν υπάρχει συμφωνία μέχρι στιγμής», υπογράμμισε ο υπουργός.

Αναφερόμενος, εξάλλου, στο ζήτημα με τη ρύθμιση των 100 δόσεων, ο υπουργός Οικονομίας είπε σχετικά: «Έχει βρεθεί ή θα βρεθεί συμβιβαστική λύση. Η θέση της κυβέρνησης είναι να υπάρχει εύλογη καθυστέρηση των 28 ημερών κ.λπ. Έχει προχωρήσει η συζήτηση που θα είναι κάπου στη μέση και θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα. Δεν θεωρώ ότι είναι πρόβλημα που, αυτήν τη στιγμή, δεν υπάρχει λογική, συμβιβαστική λύση. Είμαστε οριακά πολύ κοντά στη λύση».

Σχετικές ειδήσεις