ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μάρδας: Επιτάχυνση της έγκρισης των επενδύσεων

Μάρδας:  Επιτάχυνση της έγκρισης των επενδύσεων

«Έχοντας υπόψη ότι, αυτή τη στιγμή, έχουμε επενδύσεις, οι οποίες εγκρίνονται σε διάστημα ενός έτους -στην καλύτερη περίπτωση- έως τέσσερα χρόνια, καταλαβαίνετε ότι οι έξι μήνες αποτελούν "σεισμό", στο πλαίσιο μιας τέτοιας διαδικασίας που θέλουμε να θέσουμε σε εφαρμογή» δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας.

«Μπορεί οι έξι μήνες σε εμάς να ηχεί ως ένας χρόνος ρεκόρ, αλλά έχοντας υπόψη ότι σε άλλες χώρες έχουμε έγκριση βιομηχανικών επενδύσεων -όχι ανοίγματος καταστήματος που γίνεται σε μια ημέρα- σε είκοσι μέρες, σε έναν έως δύο μήνες, οι έξι μήνες ηχούν πάλι υπερβολικοί σύμφωνα με τα κριτήρια που προανέφερα...» ανέφερε μεταξύ άλλων, στον "Αθήνα 984", σχετικά με το σχέδιο της κυβέρνησης για την επιτάχυνση των διαδικασιών έγκρισης επενδύσεων στη χώρα.

«Έως τώρα έχουμε κάνει την καταγραφή αυτού του "δαίδαλου", του τι ακριβώς χρειάζεται να έχει κάποιος για να πάρει μια άδεια είτε στο πλαίσιο της πολεοδομίας, είτε στο πλαίσιο της αρχαιολογίας, είτε οπουδήποτε αλλού. Αυτό που επιδιώκεται είναι το "κόψιμο" αυτών των χρόνων, χωρίς να παραβιάζονται οι κανόνες, που συνδυάζονται με το περιβάλλον ή οτιδήποτε άλλο. Συχνά δείχνουμε μια υπερευαισθησία σε κάποια προβλήματα που έχουν να κάνουν με το περιβάλλον...».

Ειδικότερα, ο κος Μάρδας σχετικά με τις αντιδράσεις περιβαλλοντικής ομάδας, ο κ. Μάρδας ανέφερε: «Αυτή η ομάδα δεν έχει καμία σχέση με την παραγωγή. Έχει σχέση απλά και μόνο -κατά το μεγαλύτερο ποσοστό- με τον δημόσιο τομέα. Έχει μια ιδιότυπη αντίληψη για κάποια πράγματα, που δεν υπάρχει πουθενά αλλού στον πλανήτη. Δεν είμαστε η μόνη υπερευαίσθητη χώρα για οτιδήποτε και οι υπόλοιποι είναι αναίσθητοι...».

Σχετικές ειδήσεις