ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΥΠΟΙΚ: Σχεδιάζει νέο φόρο - «καπέλο» 30 λεπτών σε κάθε φιάλη κρασί!

ΥΠΟΙΚ: Σχεδιάζει νέο φόρο - «καπέλο» 30 λεπτών σε κάθε φιάλη κρασί!

Αφού έκλεισε (;) η συζήτηση για πιθανή επιβάρυνση στο βοδινό κρέας, στο …τραπέζι μπαίνει τώρα η επιβολή φόρου στο κρασί.

ΔΕΝ ΚΑΤΕΛΗΞΑΝ ΑΚΟΜΑ ΣΤΑ ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΠΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ – ΤΡΕΙΣ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Το νέο δεδομένο για τα ισοδύναμα, προκειμένου να μην επιβληθεί ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση είναι να επιβαρυνθεί με 30 λεπτά κάθε μπουκάλι κρασί!

Μάλιστα, ο φόρος αυτός θα είναι πρόσθετος πέραν δηλαδή της επιβολής του ειδικού τέλους στις στήλες των τυχερών παιχνιδιών.

Τη σχετική ανακοίνωση έκανε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που δόθηκε, με αφορμή το κλείσιμο της συμφωνίας με τους δανειστές για τα «κόκκινα δάνεια».

Μάλιστα τόνισε ότι υπάρχουν και άλλα δύο πιθανά ισοδύναμα, τα οποία όμως δεν θέλησε να ανακοινώσει.

Ο υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε ότι το θέμα των ισοδύναμων του ΦΠΑ 23% στην εκπαίδευση δεν έχει ακόμα κλείσει και θα υπάρξουν πρόσθετες διαβουλεύσεις σήμερα και αύριο.

Το ύψος των ισοδυνάμων προκειμένου να μην ισχύσει ο ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση είναι πάνω από 300 εκατομμύρια ευρώ, ενώ το «κενό» που πρέπει να καλυφθεί ακόμα και μετά την επιβολή του φόρου στα τυχερά παιχνίδια διαμορφώνεται περίπου στα 100 εκατομμύρια ευρώ.