ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Φωτιά και λάβρα» τα νέα τέλη κυκλοφορίας

«Φωτιά και λάβρα» τα νέα τέλη κυκλοφορίας

Τη θηλιά στο λαιμό των ιδιοκτητών Ι.Χ. περνά για ακόμη μία φορά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αφού σήμερα Τρίτη (17/11/15) κατατίθεται η τροπολογία στη Βουλή με τις αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας για το 2016.

ΒΑΘΙΑ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΞΑΝΑ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ Ι.Χ. – ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΟΧΟΙ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΑΝΤΙΡΡΥΠΑΝΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ - ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΜΕ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΛΩΝ ΓΙΑ ΤΟ 2016

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πλειονότητα των κατόχων Ι.Χ. θα λάβει «φουσκωμένο» το ραβασάκι με τα τέλη κυκλοφορίας, ενώ μόλις 4.000 που είναι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων αντιρρυπαντικής τεχνολογίας (με εκπομπές ρύπων κάτω από 90 γραμμάρια).

Παράλληλα, όσοι είναι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων άνω των 10 ετών και άνω των 1.400 κυβικών θα τύχουν μια ελαφράς μόλις έκπτωσης, η οποία θα κυμαίνεται από 5% ως 10%.

Όλοι οι υπόλοιποι είτε θα δουν τα τέλη τους να αυξάνονται είτε για πρώτη φορά θα λάβουν τη «λυπητερή», για να προσέλθουν στις κατά τόπους τράπεζες και να πληρώσουν, αν και αγόρασαν αντιρρυπαντικής τεχνολογίας αυτοκίνητο.

Ενδεικτικά, όσοι έχουν αυτοκίνητο αντιρρυπαντικής τεχνολογίας με εκπομπές ρύπων από 90 ως 99 γραμμάρια θα πληρώσουν τέλη.

Έτσι, εάν για παράδειγμα κάποιος έχει στην κατοχή του όχημα με εκπομπές ρύπων στα 95 γραμμάρια θα πληρώσει τέλη κυκλοφορίας 86 ευρώ. Αυτό συμβαίνει για τα τέλη ξεκινούν πλέον από τα 90 γραμμάρια.

Για τα υβριδικά αυτοκίνητα που ως τώρα πληρώνουν το 50% των τελών των συμβατικών αυτοκινήτων μέχρι τα 1.600 κυβικά δεν αλλάζει κάτι, από τα 1.600 κυβικά και πάνω όμως θα υπάρξει αύξηση, το ποσοστό θα καθοριστεί στο 60% των τελών των συμβατικών αυτοκινήτων που πληρώνουν με βάση τον κυβισμό.

Σε ό,τι αφορά, τέλος στα συμβατικά αυτοκίνητα που κυκλοφόρησαν μεταξύ 2006 και 2010 και πληρώνουν τέλη με βάση τα κυβικά όσα αυτοκίνητα είναι ως τα 1.600 κυβικά δεν θα έχουν καμία αλλαγή. Ωστόσο, οι ιδιοκτήτες Ι.Χ. από 1.600 κυβικά και πάνω θα δουν αυξήσεις της τάξης των 15 ως 20 ευρώ.

Διαβάστε αναλυτικά τους πίνακες με τα τέλη κυκλοφορίας του 2016

Ακολοθούν οι πίνακες με την τιμολόγηση των τελών κυκλοφορίας για το 2016, όπως προβλέπονται βάσει των σχετικών αποφάσεων του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης.

pinaks1
pinaks2

Σχετικές ειδήσεις