ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αυτές είναι οι νέες ρυθμίσεις - «φωτιά» που φέρνει το νέο Ασφαλιστικό

Αυτές είναι οι νέες ρυθμίσεις - «φωτιά» που φέρνει το νέο Ασφαλιστικό

Την καθιέρωση εθνικής σύνταξης με «ρήτρα ανάπτυξης», που θα χορηγείται σε όλους όσοι έχουν τουλάχιστον 15 έτη ασφάλιση, υπολογισμό των εισφορών ανάλογα με το μισθό ή το εισόδημα, και τη θέσπιση ενιαίων κανόνων για τον υπολογισμό των συντάξεων όλων των ασφαλισμένων, περιλαμβάνουν οι μεταρρυθμίσεις στο Ασφαλιστικό που προωθεί η κυβέρνηση.

ΘΕΣΠΙΖΕΤΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΕ «ΡΗΤΡΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ» - ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟ

Ο αρμόδιος υπουργός Γιώργος Κατρούγκαλος ενημέρωσε για τις λεπτομέρειες του νέου Ασφαλιστικού τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία συνεδρίασε σήμερα, Τρίτη (24/11/2015).

Σύμφωνα με πληροφορίες, ενημερώνοντας για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, ο κ. Κατρούγκαλος σημείωσε ότι «σκοπός είναι η αναδιάρθρωση του ασφαλιστικού συστήματος, ώστε να γίνει πιο ορθολογικό και δίκαιο και να αποκατασταθεί η βιωσιμότητά του, ενώ παράλληλα θα διασφαλίζεται ο αναδιανεμητικός του χαρακτήρας».

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στο σχεδιασμό για το ασφαλιστικό σύστημα περιλαμβάνονται τα εξής σημεία:

- Καθιέρωση εθνικής σύνταξης με «ρήτρα ανάπτυξης», που θα χορηγείται σε όλους όσοι έχουν τουλάχιστον 15 έτη ασφάλιση. Αυτό σημαίνει ότι σύνταξη θα παίρνουν όλοι, ακόμα και οι μακροχρόνια άνεργοι. Στην εθνική σύνταξη προστίθεται η αναλογική σύνταξη με ενιαίο συντελεστή αναπλήρωσης επί του μισθού ή του εισοδήματος.

- Οι εισφορές θα υπολογίζονται ανάλογα με το μισθό ή το εισόδημα.

- Ενιαίοι κανόνες για τον υπολογισμό των συντάξεων όλων των ασφαλισμένων.

Μετά την αποχώρηση του υπουργού η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας συνεχίστηκε και ασχολήθηκε με άλλα ζητήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, προγραμματίζεται να συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος περίπου στα μέσα του Δεκεμβρίου, με αντικείμενο την πορεία προς το συνέδριο και τις πολιτικές εξελίξεις.