Μοσκοβισί: Πρώτα μεταρρυθμίσεις και μετά συζήτηση για το χρέος

Newsroom Newsroom

Μοσκοβισί: Πρώτα μεταρρυθμίσεις και μετά συζήτηση για το χρέος

Να εφαρμοστούν πρώτα οι «φιλόδοξες και θαρραλέες μεταρρυθμίσεις, μεταξύ των οποίων και το συνταξιοδοτικό» και μετά να ανοίξει η συζήτηση για το χρέος, ζήτησε ο Επίτροπος Οικονομικών της ΕΕ, Πιέρ Μοσκοβισί.

Κατά τη διάρκεια ακρόασής του στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου, ο κ. Μοσκοβισί, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η συζήτηση για το χρέος θα ξεκινήσει στην αρχή του νέου έτους.

Ερωτηθείς από τον αντιπρόεδρο της Ευρωβουλής και ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη, ανέφερε ότι σε σχέση με το ελληνικό χρέος υπάρχουν «προθεσμίες» και «χρονοδιάγραμμα», σύμφωνα με το οποίο, πρέπει «πρώτα να πετύχουν οι μεταρρυθμίσεις» και «να εφαρμοστεί το πρόγραμμα». Όπως ανέφερε, το πρώτο πακέτο μεταρρυθμίσεων εφαρμόστηκε και τώρα «βρισκόμαστε στη διαδικασία έγκρισης του δεύτερου πακέτου», καθώς απομένουν «φιλόδοξες και θαρραλέες» μεταρρυθμίσεις, μεταξύ των οποίων και το «συνταξιοδοτικό», ενώ σχολίασε λέγοντας πως η Ελλάδα βρίσκεται στη «σωστή κατεύθυνση» για περαιτέρω «εκταμιεύσεις» αλλά και την «ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών».

«Πιστεύω πως στην αρχή του 2016, θα είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε τη συζήτηση για το χρέος» υπογράμμισε ο κ. Μοσκοβισί, αφήνοντας ανοιχτό το πότε αυτή θα ολοκληρωθεί.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved