ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τέλη κυκλοφορίας: Ξεχάστε ό,τι ξέρατε - Έρχεται πληρωμή με το... μήνα και ειδικό τσιπάκι!

Τέλη κυκλοφορίας: Ξεχάστε ό,τι ξέρατε - Έρχεται πληρωμή με το... μήνα και ειδικό τσιπάκι!

Αλλαγές στο σύστημα πληρωμής για τα τέλη κυκλοφορίας, με τη δυνατότητα ο ιδιοκτήτης του οχήματος να μπορεί να πληρώνει ανάλογα με τους μήνες που το κυκλοφορεί, εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών.

Όπως αναφέρει το «Έθνος», εξετάζεται το ενδεχόμενο τα τέλη να πληρώνονται κατ' αποκοπήν, ανάλογα με τους μήνες που κυκλοφορεί το αυτοκίνητο.

Στο πλαίσιο αυτό ο ιδιοκτήτης του οχήματος θα μπορεί να πληρώσει το ποσό που αναλογεί στα τέλη κυκλοφορίας για έναν ή τρεις μήνες.

Επίσης, προωθείται η καθιέρωση ενός νέου αυτοκόλλητου που θα προμηθεύονται δωρεάν όλοι οι φορολογούμενοι με την εξόφληση των τελών κυκλοφορίας και στο οποίο θα είναι ενσωματωμένο και τσιπάκι, που θα περιλαμβάνει πληροφορίες για το αν έχουν καταβληθεί τα τέλη κυκλοφορίας, αν το όχημα είναι ασφαλισμένο και αν έχει περάσει από έλεγχο ΚΤΕΟ.

Ο έλεγχος του σήματος θα γίνεται σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου από περιπολικά, τα οποία θα είναι εξοπλισμένα με ειδικές συσκευές ελέγχου.

Το συγκεκριμένο σχέδιο προβλέπεται να έχει θετικό δημοσιονομικό αντίκτυπο, ενώ θα εφαρμοστεί και στα οχήματα με ξένες πινακίδες (όπως τα φορτηγά) που εισέρχονται στην Ελλάδα, καθώς θα υποχρεώνονται οι οδηγοί τους να το προμηθεύονται κατά την είσοδό τους.

Σχετικές ειδήσεις