ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε ισχύ από σήμερα το νέο καθεστώς των 100 δόσεων: Ποιοι απειλούνται

Σε ισχύ από σήμερα το νέο καθεστώς των 100 δόσεων: Ποιοι απειλούνται

Και τυπικά από σήμερα 15 Δεκεμβρίου καταπίπτει η ευνοϊκή ρύθμιση των 100 δόσεων της πρώτης αριστερής κυβέρνησης... ΣΥΡΙΖΑ με την ενεργοποίηση των διατάξεων των πρώτων προαπαιτούμενων του Νοεμβρίου που περιλαμβάνει την «ευνοϊκή ρήτρα» του χρονικού περιθωρίου των τριάντα ημερών από την επομένη της νέα οφειλής αφού καθίσταται ληξιπρόθεσμη, σε μια αγορά που κανείς δεν πληρώνει έγκαιρα, με μισθούς της πείνας και ένα κράτος φοροαρπακτικό.

Από σήμερα λοιπόν η ρύθμιση των 100 δόσεων για όσους καθυστερούν έστω και μία ημέρα χάνεται. Οι φορολογούμενοι τίθενται αυτομάτως εκτός αν βρεθούν αντιμέτωποι με νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές τις οποίες δεν εξοφλούν μέσα σε τριάντα ημέρες από τη λήξη προθεσμίας πληρωμής ή χωρίς να τις εντάξουν στην πάγια ρύθμιση των δώδεκα δόσεων.

Δηλαδή, όσοι έχουν ενταχθεί στις 100 δόσεις θα πρέπει να ρυθμίσουν εντός 30 ημερών όλες τις νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές του.

Στην αντίθετη περίπτωση το κράτος αναγνωρίζοντας το σαθρό οικονομικό περιβάλλον της αγοράς και της εργασίας σε όσους οδηγεί να χάσουν τη ρύθμιση, επιβάλλει νέα πρόστιμα αλλά και προσαυξήσεις...

Σχετικές ειδήσεις