ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Παράλληλο πρόγραμμα» κυβέρνησης: Λίγο …καρότο μετά το μαστίγιο

«Παράλληλο πρόγραμμα» κυβέρνησης: Λίγο …καρότο μετά το μαστίγιο

Την γνωστή παροιμία «να σε κάψω Γιάννη μου, να σε αλείψω λάδι» θυμίζει η πρωτοβουλία με το λεγόμενο παράλληλο πρόγραμμα, καθώς, αφού η κυβέρνηση συναίνεσε στην περαιτέρω φτωχοποίηση των πολιτών, έφερε νομοσχέδιο για την ανακούφιση των ευάλωτων κοινωνικά στρωμάτων.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΔΙΝΕΙ …ΨΙΧΟΥΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ ΤΟΥΣ – ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΛΕΓΟΜΕΝΟ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Το νομοσχέδιο, το οποίο κατατέθηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας 14 Δεκεμβρίου 2015, έχει στόχο να αμβλύνει τα βάρη τα οποία έχουν «σηκώσει» οι φορολογούμενοι και να υποστηρίξει όσους χειμάζονται από την βαθύτατη ύφεση.

Ωστόσο, η πρωτοβουλία μοιάζει ως σταγόνα στον «ωκεανό» της περικοπής μισθών και συντάξεων, της διαρκούς επιβολής φόρων, της επιδείνωσης των εργασιακών σχέσεων και του ξεπουλήματος των «κόκκινων δανείων» που θα οδηγήσει σε ξένα funds τα σπίτια και τις επιχειρήσεις των Ελλήνων.

Το «παράλληλο πρόγραμμα» περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:

Επέκταση της δωρεάν παροχής ηλεκτρικού ρεύματος επιδότησης ενοικίου και σίτισης ατόμων και οικογενειών που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας

Δυνατότητα Ίδρυσης Κέντρων Κοινότητας. Είναι για τα λεγόμενα «ΚΕΠ Φτωχών» που θα λειτουργούν από τους ΟΤΑ με στόχο την εξυπηρέτηση και διασύνδεση των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων με κοινωνικά προγράμματα και υπηρεσίες.

Παροχή δυνατότητας στους δήμους για την απαλλαγή ευάλωτων κοινωνικών ομάδων από δημοτικούς φόρους και τέλη

Ένταξη και των τρίτεκνων οικογενειών στις κατηγορίες προστατευόμενων προσώπων του ν.2643/1998, αναφορικά με την εφαρμογή ευεργετικών διατάξεων (μοριοδότηση κ.λπ.), για την πρόσληψη και διορισμό σε δημόσιες υπηρεσίες ΝΠΔΔ και ΟΤΑ

Παροχή κινήτρων για να επιλέξουν οι ιατροί να κάνουν το αγροτικό τους σε απομακρυσμένες περιοχές και άγονα νησιά

Ίδρυση Γενικού Νοσοκομείου Θήρας

Διεύρυνση κατηγοριών πολιτών που θα έχουν ελεύθερη πρόσβαση στις δημόσιες δομές υγείας καθώς και νοσηλευτική και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Παράταση κατά τρία (3) έτη, η ισχύς των οικοδομικών αδειών που λήγουν από 1-3-2016 έως και 31-12-2017.

Σχετικές ειδήσεις