ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πρόσθετα μέτρα ύψους 6-7 δισ. ευρώ ζητούν οι δανειστές!

Πρόσθετα μέτρα ύψους 6-7 δισ. ευρώ ζητούν οι δανειστές!

Χωρίς αντίκρισμα κρίνουν οι δανειστές τον προϋπολογισμό και ζητούν πρόσθετα μέτρα 3 δισ. για το 2016 ή 6-7 δισ. μέχρι το 2018!

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, οι εκπρόσωποι του κουαρτέτου διαπίστωσαν ότι υπάρχει «μαύρη τρύπα» ύψους αρκετών δισ. ευρώ και γι αυτό αναμένεται να εντείνουν τις πιέσεις τους για κατάθεση συμπληρωματικού προϋπολογισμού.

Μάλιστα, παρά το γεγονός ότι αποσύρθηκε το λεγόμενο «παράλληλο πρόγραμμα» ως μη κοστολογημένο, η δόση του ενός δις. ευρώ εκκρεμεί και δεν είναι σίγουρη η καταβολή της, καθώς αναμένεται από τις Βρυξέλλες πρώτα η δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης όλων των προαπαιτουμένων.

Οι δανειστές αμφισβητούν ότι θα αποδώσουν μέτρα όπως οι φόροι στα παιχνίδια του ΟΠΑΠ ή την επιβολή ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κρασί.

Η εκταμίευση της δόσης, βρίσκεται στον αέρα, καθώς έχει σκοντάψει στο θέμα της ανακοστολόγησης των διαγνωστικών εξετάσεων προς τον ΕΟΠΥΥ.

Συγκεκριμένα, το κουαρτέτο ζητά να μειωθούν κατά 40% οι δαπάνες που καταβάλλει ο ΕΟΠΥΥ, ωστόσο το Υπουργείο Υγείας δεν έχει ακόμα προχωρήσει στην έκδοση της σχετικής απόφασης.

Ουσιαστικά η «διορία» είναι ως και τη Δευτέρα, πριν κλείσουν τα κοινοβούλια των ευρωπαϊκών χωρών και μπλοκαριστεί η δόση.

Σχετικές ειδήσεις