ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

BBC: Είναι η Ελλάδα στο δρόμο της ανάκαμψης;

BBC: Είναι η Ελλάδα στο δρόμο της ανάκαμψης;

Αντιμέτωπη με τις προκλήσεις που δημιουργεί το «Μνημόνιο 3», βρίσκεται η Ελλάδα και ζητούμενο παραμένει εάν και κατά πόσο η χώρα βρίσκεται στο δρόμο της ανάκαμψης, όπως επισημαίνει σε άρθρο του στο BBC o αναλυτής Τζόντλι Μπλουμ.

Σύμφωνα με τον συντάκτη του άρθρου, «παρά την οριακή πλειοψηφία με την οποία περνούσαν τα μέτρα στο ελληνικό κοινοβούλιο και τις ατελείωτες αντιπαραθέσεις, η κυβέρνηση έχει κάνει ένα πρώτο βήμα προς την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που απαιτεί το νέο πακέτο διάσωσης που έλαβε».

«Αλλά όλα αυτά είναι σχεδόν μηδαμινά σε αυτά που έχει υποσχεθεί η ελληνική κυβέρνηση», σχολιάζει ο αρθρογράφος. «Η Αθήνα έχει αυξήσει μόνο κατά μερικά δισ. τα έσοδά της από τις ιδιωτικοποίησεις σε σχέση με τον αρχικό στόχο των 50 δισ. ευρώ λόγω της πολύς μεγάλης γραφειοκρατίας και της έλλειψης πολιτικής βούλησης», προσθέτει.

Ο Μπλουμ χαρακτηρίζει το συνταξιοδοτικό ως «πολιτικό δυναμίτη» και υπογραμμίζει: «Περαιτέρω μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού θα είναι εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση και απειλεί να κλονίσει την πλειοψηφία της κυβέρνησης στο κοινοβούλιο. Οι συνταξιούχοι έχουν ήδη υποστεί μια σειρά μεταρρυθμίσεων και όμως αυτά δεν φαίνεται να είναι αρκετά».

«Συνεπώς, είναι πολύ νωρίς για να πούμε ότι η Ελλάδα είναι εκτός κινδύνου. Δεν μπορεί ακόμα να στηριχθεί στα πόδια της, αλλά σίγουρα η κατάσταση σήμερα είναι πολύ καλύτερη από την εικόνα που είχε η χώρα τον περασμένο Ιούνιο. Αν στραβώσει όμως κάτι, η χώρα κινδυνεύει να βρεθεί και πάλι στο χείλος του γκρεμού», καταλήγει ο Τζόντλι Μπλουμ.

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων