ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αυτά τα είναι τα «ραβασάκια» που πρέπει να πληρώσουμε στην Εφορία πριν από την Πρωτοχρονιά!

Αυτά τα είναι τα «ραβασάκια» που πρέπει να πληρώσουμε στην Εφορία πριν από την Πρωτοχρονιά!

Το χέρι βαθιά στο πορτοφόλι θα κληθούν να βάλουν οι έλληνες φορολογούμενοι μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης (31/12/2015) οπότε και εκπνέουν οι προθεσμίες που έχει ορίσει το υπουργείο Οικονομικών με σκοπό να εισπράξει συνολικά δύο δισ., ευρώ!

ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ - 3η ΔΟΣΗ ΕΝΦΙΑ – ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΟΣΗ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΩΝ ΦΟΡΟΥ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ – ΠΟΥ ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΠΛΗΡΩΜΗΣ – ΠΟΙΟΙ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΜΕ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΗΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ

Ένα πλούσιο πακέτο στην εφορία αναμένεται να καταθέσουν στην εφορία οι φορολογούμενοι λίγο πριν από την εκπνοή της κρίσιμης ημερομηνίας της 31ης Δεκεμβρίου 2015.

Η Πρωτοχρονιά του 2016 θα μας βρει όλους με λιγότερα χρήματα στην τσέπη καθώς θα πρέπει να καταβάλλουμε τα τέλη κυκλοφορίας του 2016, την τελευταία δόση των αυξημένων προκαταβολών φόρου (αφορά τις επιχειρήσεις) καθώς και την τρίτη δόση του ΕΝΦΙΑ.

Το θέμα είναι ότι το κράτος ευελπιστεί να εισπράξει περί τα δύο δισ., ευρώ πριν από την αυγή του νέου έτους. Κι αυτό πιστεύει ότι θα τα καταφέρει εισπράττοντας από τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων περί το 1,1 δισ., ευρώ, με τα τέλη κυκλοφορίας.

Αν και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης εμφανίστηκε «απόλυτος» πως δεν θα δοθεί άλλη παράταση, οι πληροφορίες αναφέρουν πως κάτι τέτοιο συζητιέται έντονα στο οικονομικό επιτελείο. «Παραδοσιακά», όμως, και όπως εκτιμούν λογιστές και φοροτέχνες, αν είναι να συμβεί κάτι τέτοιο, δεν πρόκειται να ανακοινωθεί νωρίτερα από την Πέμπτη (31/12/2015).
Παράλληλα, οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα πρέπει να πληρώσουν την τρίτη δόση του ΕΝΦΙΑ από τον οποίον η κυβέρνηση ευελπιστεί να εισπράξει συνολικά 600 εκατ., ευρώ.

Και φυσικά, οι υποχρεώσεις δεν σταματούν εδώ…

Το υπουργείο ελπίζει ότι θα εισπράξει άλλα 150 εκατ., ευρώ από την τελευταία δόση της προκαταβολής φόρου από επιχειρήσεις.

Τι περιμένει όσους δεν πληρώσουν…

Βαριές προσαυξήσεις και απώλεια του δικαιώματος ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Για όσους δεν πληρώσουν εμπρόθεσμα τα τέλη κυκλοφορίας, το ραβασάκι που τους περιμένει είναι να κληθούν να τα πληρώσουν διπλάσια!

Για όσους έχουν ενταχθεί στη ρύθμιση των 100 δόσεων και μετά τις αλλαγές της 15ης Δεκεμβρίου, είναι υποχρεωμένοι να εξοφλήσουν ή να ρυθμίσουν μέσα σε 30 ημέρες από τη λήξη της προθεσμίας όλες τις νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές. Διαφορετικά όχι μόνον κινδυνεύουν να τεθούν εκτός της ρύθμισης αλλά και να πληρώσουν πρόστιμα και προσαυξήσεις που έχουν διαγραφεί!

Σχετικές ειδήσεις