ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φάμελλος: Θα υπερασπιστούμε τις κύριες συντάξεις

Φάμελλος: Θα υπερασπιστούμε τις κύριες συντάξεις

Σχολιάζοντας την κυβερνητική ατζέντα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελος υποστηρίζει πως οι χαμηλοσυνταξιούχοι δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα… λες κι έχουν μείνει άλλοι.

Κατά την διάρκεια συνέντευξής του στο ΒΗΜΑ FM, ο Σωκράτης Φάμελλος ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «Αυτό που έχουμε πει δημόσια και δεν το αλλάζουμε είναι ότι θα υπερασπιστούμε τις κύριες συντάξεις και το μεγαλύτερο ποσοστό των επικουρικών συντάξεων, ιδιαίτερα των χαμηλών, και μπορώ να σας πω ότι αυτό θα αφορά πάνω από τους μισούς ασφαλισμένους. Δεν γνωρίζω ακριβώς το ποσό των επικουρικών, αλλά νομίζω ότι θα έχει μεγαλύτερη σημασία για τον πληθυσμό των συνταξιούχων. 'Άρα οι συνταξιούχοι, οι οποίοι έχουν και επικουρικά χαμηλά ή ένα μόνο επικουρικό, δεν έχουν για τίποτα να ανησυχήσουν, αλλά και στους υπόλοιπους δεν θα υπάρχουν ούτε οριζόντιες ούτε μεγάλες μειώσεις. Ο στόχος είναι να μην είναι καν διψήφιο το ποσοστό».

Σχετικά με το θέμα που προέκυψε για την επιβολή νέου φόρου στις τραπεζικές συναλλαγές, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ παραδέχθηκε πως: «Είναι μια δύσκολη συζήτηση, πολύ σημαντική όμως, την οποία θα την κάνουμε λαμβάνοντας υπόψη και το ότι η επιχειρηματικότητα δεν είχε βοηθηθεί από τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών. Αντίθετα, η διατήρηση των συντάξεων βελτιώνει την αγοραστική δύναμη της κοινωνίας, άρα συντηρεί τους μικρομεσαίους και τους εμπόρους. 'Άρα πρέπει να βρούμε μία χρυσή τομή».

Ο Σωκράτης Φάμελλος ρωτήθηκε και για τα όσα ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας περί στράτευσης γυναικών.

«...Δεν είναι στην ατζέντα αυτή την στιγμή της κυβέρνησης κάποια άλλη συζήτηση... μπορεί να αποτελούν απόψεις αυτά… Δεν υπάρχει ζήτημα όσον αφορά στο κυβερνητικό πρόγραμμα, για το οποίο έχουμε δεσμευτεί μέσα από τις προγραμματικές δηλώσεις. Δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή στις προγραμματικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης τέτοιες προτάσεις».

Σχετικές ειδήσεις